Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παντοάν: Η ευρωζώνη είναι οχυρωμένη έναντι ελληνικού ατυχήματος

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα. Ωστόσο, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η ευρωζώνη δε θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα σε περίπτωση ενός ελληνικού ατυχήματος.

Παντοάν: Η ευρωζώνη είναι οχυρωμένη έναντι ελληνικού ατυχήματος

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan, σε δηλώσεις του στο CNBC  εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία με την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters, ο Ιταλός υπουργός είπε τα εξής: «Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε σύντομα συμφωνία». Και συμπλήρωσε: «Αν υπάρξει κάποιο ατύχημα ίσως θα υπάρξουν κάποιες αναταράξεις στο σύστημα, αλλά το σύστημα είναι πολύ δυνατό, είναι πολύ δυνατότερο από ό,τι ήταν όταν άρχισαν όλα το 2010».

Ο Παντοάν απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι η Ιταλία θα ήταν η επόμενη αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη λέγοντας ότι τα όποια σημάδια ανόδου των επιτοκίων δεν αποτελούν απειλή για το ιταλικό δημόσιο χρέος.

Τα ανοδικά επιτόκια στα ομόλογα θα έπρεπε να θεωρηθούν «επιστροφή στην κανονικότητα», ανέφερε και θα είναι καλά για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία σε βάθος χρόνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v