Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενίσχυση βιομηχανικής παραγωγής 0,4% τον Απρίλιο

Μικρή άνοδο 0,4% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης υποχώρησε έναντι του Μαρτίου κατά 2%. Βελτίωση 1,9% στο τετράμηνο

Ενίσχυση βιομηχανικής παραγωγής 0,4% τον Απρίλιο

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Απριλίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Απριλίου 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 0,4%, έναντι πτώσης 3,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2014 προς το 2013, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα πως προς το πλήθος των εργασίμων ημερών στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2014, ενισχύθηκε κατά 1,9%, έναντι υποχώρησης 2,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2014 προς το 2013.

Τέλος, ο εποχικά διορθωμένος ως προς την επίδραση μηνιαίων γεγονότων (π.χ. εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Απριλίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του προηγούμενου μήνα, εμφάνισε πτώση κατά 2%.

*Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v