Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πονοκέφαλος» στην κυβέρνηση από τη νέα κόντρα Κωνσταντοπούλου – Πανούση

Ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συμπεριφορά των δύο «μονομάχων». Η παρέμβαση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και η στήριξη του υπουργού από τον πολιτικό του προϊστάμενο. Αιχμές του Γιάννη Πανούση και κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Πονοκέφαλος» στην κυβέρνηση από τη νέα κόντρα Κωνσταντοπούλου – Πανούση

Τη μορφή της εσωκομματικής βεντέτας λαμβάνει πλέον η κόντρα της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Τελευταίο κρούσμα, η χθεσινή τους αντιπαράθεση, μέσω δημόσιων μάλιστα παρεμβάσεών τους, αναφορικά με τη δυνατότητα των ανδρών των ΜΑΤ να εισέρχονται στη Βουλή.

Το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που εξελίσσεται η κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, βλέπει την κόντρα των δύο πλευρών να συντηρείται (δεν είναι η πρώτη φορά που αλληλοεκτοξεύονται πυρά), επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, ωστόσο είναι δεδομένη η ενόχληση που υπάρχει και για τους δύο εμπλεκόμενους στον «καυγά».

Επισήμως, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος, η κυβέρνηση στήριξε χθες τον κ. Πανούση, ο οποίος όμως δεν φάνηκε να ικανοποιείται απόλυτα από την απάντηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Παράλληλα, είχε έναν ακόμα κατήγορο, τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ζήτησε την αποπομπή του για προηγούμενες τοποθετήσεις του, αλλά και έναν υπερασπιστή, στο πρόσωπο του πολιτικού του προϊσταμένου, υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση.

Πρόκειται για έναν άτυπο «εμφύλιο» ο οποίος προς ώρας δεν έχει νικητή και ηττημένο, αλλά αποτυπώνει για μία ακόμη φορά τη διάσταση απόψεων που επικρατεί σε αρκετά ζητήματα εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πανούσης προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ και η αλήθεια είναι ότι και άλλες δηλώσεις του, όπως αυτή περί της σχέσεως «συνιστωσών» και "οργανωμένου εγκλήματος", έχουν προκαλέσει δυσφορία στην Κουμουνδούρου. Όπως έντονο «πονοκέφαλο» προκαλεί τακτικά στο κυβερνητικό στρατόπεδο και η στάση της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία δείχνει επανειλημμένα να ακολουθεί το δικό της, ξεχωριστό δρόμο.

Οι δύο μονομάχοι έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους και άλλες φορές, όπως στην εισβολή των αναρχικών στη Βουλή, αλλά και με αφορμή τις αυστηρές συστάσεις της κ. Κωνσταντοπούλου στον Αστυνομικό Διευθυντή έξω από τη Βουλή.

«Άλλο γνώμη τους, άλλο γνώση μου»

Συγκεκριμένα, ο κ. Πανούσης, με δήλωσή του, κράτησε σαφή απόσταση από την κίνηση της Προέδρου της Βουλής να απαγορεύσει την είσοδο στο Κοινοβούλιο άνδρα των ΜΑΤ για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, εκφράζοντας την πίστη ότι «στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία». Όσον αφορά τη δήλωση Σακελλαρίδη ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, σχολίασε, με εμφανή δόση πικρίας: «Χαίρομαι για την δήλωση, αλλά θα προτιμούσα να είχε συμπληρωθεί με το ότι εγώ αυτή τη στιγμή υπηρετών την κυβερνητική πολιτική».

Την ίδια ώρα το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την απομάκρυνσή του: «Θεωρούμε πως οι παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού, όπου με απαξιωτικό τρόπο καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτες και κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς», σημειωνόταν στην σχετική ανακοίνωση.

«Άλλο η γνώμη τους και άλλο η γνώση μου», ήταν η ανταπάντηση του υπουργού, οποίος βλέπει να υπάρχει ανοιχτό ένα ακόμα εσωκομματικό μέτωπο σε βάρος του.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και με, ανακοίνωσή της, αργά το απόγευμα «απασφάλιζε» κατά του κ. Πανούση, αλλά και των... ΜΜΕ.

Έτσι, μεταξύ άλλων, άφησε αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού για υποβάθμιση του Κοινοβουλίου και αναβάθμιση των αστυνομικών δυνάμεων σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή, καλώντας τον παράλληλα, "να μην μετατρέπεται σε αυτόκλητο αναμορφωτή του πολιτεύματος".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v