Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 450-500 εκατ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, το σύστημα ισορρόπησε τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να χρειαστεί να αντλήσει κεφάλαια από τη δεξαμενή του ΕLA λόγω των πληρωμών μισθών και συντάξεων που έγιναν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και οι οποίες αποτέλεσαν φρέσκο χρήμα για τις τράπεζες.

Στα 450-500 εκατ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων

Συνεχίστηκαν και σήμερα Παρασκευή οι εκροές καταθέσεων με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι οι εκροές ανήλθαν στην περιοχή των 450 - 500 εκατ. ευρώ. 

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι η ημέρα στα γκισέ κύλησε σε τρεις φάσεις. Το πρωί υπήρξε σχετική ηρεμία, μετά τις 10:30 και για ένα δίωρο υπήρξε "φούντωμα" των εκροών και την τελευταία ώρα λειτουργίας των τραπεζών η κατάσταση ηρέμησε εκ νέου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, Πέμπτη, οι εκροές των καταθέσεων διαμορφώθηκαν στην περιοχή των 300 εκατ. ευρώ ενώ τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη, οι απώλειες διαμορφώθηκαν στα 400 εκατ. ευρώ την ημέρα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σύστημα ισορρόπησε τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να χρειαστεί να αντλήσει κεφάλαια από τη δεξαμενή του ΕLA λόγω των πληρωμών μισθών και συντάξεων που έγιναν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, που αποτέλεσαν φρέσκο χρήμα για τις ελληνικές τράπεζες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v