Σουλτς: «Μου τη δίνει πολύ στα νεύρα η ελληνική κυβέρνηση»

Εξερράγη ο Μάρτιν Σουλτς σε χτεσινή εκπομπή του ZDF στη γερμανική τηλεόραση, εκστομίζοντας διόλου κολακευτικά λόγια για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα συναισθήματά του απέναντί της. Στο πάνελ βρισκόταν το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Χονδρός.

Σουλτς: «Μου τη δίνει πολύ στα νεύρα η ελληνική κυβέρνηση»

Έχασε την ψυχραιμία του ο Μartin Schultz, πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, σε εκπομπή της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF, όπως γράφει στην ιστοσελίδα του σήμερα το περιοδικό Spiegel. 

Όταν κάποιος στο πάνελ εξέφρασε την άποψη ότι η τακτική της βοήθειας στην Ελλάδα ήταν εσφαλμένη κι ότι θα έπρεπε να υπάρξει πολιτική λύση, ο Γερμανός πολιτικός εξερράγη και προέβη σε διόλου διπλωματικές δηλώσεις: «η κυβέρνηση Τσίπρα μου τη δίνει ώρες ώρες πολύ στα νεύρα», είπε, θυμίζοντας στον Γιώργο Χονδρό, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στο πάνελ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει καταφέρει «να πιάσει τους έχοντες μεγάλο κεφάλαιο».

Κι όταν έγινε λόγος για το θέμα της επικαιροποιημένης λίστας μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης ο Σουλτς: «Είμαι ως εδώ»! Και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες έχουν την ευθύνη να αποδεχτούν τη χείρα βοηθείας που τείνει η Ευρώπη.

Στα υπόλοιπα...χαριτωμένα της εκπομπής συμπεριλήφθη ο Richard Sulik, Σλοβάκος πολιτικός, ο οποίος δεν έβλεπε καμία ελπίδα για την Ελλάδα στην ευρωζώνη και ήταν εμφανώς νευριασμένος με την κατάσταση στη διαπραγμάτευση, καθώς, αναφερόμενος στις προσπάθειες της δικής του χώρας να μπει στην ευρωζώνη είπε: «ο ειλικρινής είναι ο χαζός»!

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v