Κύκλοι ΥΠΑΠΕΝ: Ανεπίτρεπτη παρέμβαση Hochstein στα εσωτερικά της χώρας

Ενδεχόμενη διέλευση αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος, θα υποβοηθήσει τη διαφοροποίηση των δρόμων μεταφοράς του φυσικού αερίου, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κύκλοι ΥΠΑΠΕΝ: Ανεπίτρεπτη παρέμβαση Hochstein στα εσωτερικά της χώρας

Κύκλοι του ΥΠΑΠΕΝ, αναφερόμενοι στις δηλώσεις του συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Amos Hochstein στο 31ο συνέδριο της πανκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ, τόνιζαν ότι αυτές συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας και υπογράμμιζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως ενδεχόμενη διέλευση αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος, θα υποβοηθήσει τη διαφοροποίηση των δρόμων μεταφοράς του φυσικού αερίου, ενώ θα συμβάλλει στη συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Σημειώνεται ότι ο Amos Hochstein, στις δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι «αντιμετωπίζουμε μία ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και αν προχωρήσει ο τουρκικός αγωγός που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος αντί της λύσης.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v