Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε δυο – τρεις εβδομάδες οι αποφάσεις για τους φόρους αυτοκινήτων

Ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις που θέτει το οικονομικό επιτελείο. Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη με εκπροσώπους της αγοράς.

Σε δυο – τρεις εβδομάδες οι αποφάσεις για τους φόρους αυτοκινήτων

Την πρόθεση του να ξεκαθαρίσει το τοπίο τις επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κλάδου αυτοκινήτου.

Ο κος Βαρουφάκης ζήτησε και στη σημερινή συνάντηση (είχε προηγηθεί μια αντίστοιχη την προηγούμενη Παρασκευή) να υποβάλουν προτάσεις για τις αλλαγές συνολικά στο τρόπο φορολόγησης των Ι.Χ.

Η κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να αλλάξει συνολικά τη φορολογία στα Ι.Χ. με στόχο θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ενώ έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο τις προηγούμενες ημέρες να επιβληθούν τέλη κυκλοφορίας και στα αντιρρυπαντικά αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, όπως άλλωστε και να επιβληθεί τέλος περιβάλλοντος στα Ι.Χ. ηλικίας άνω των 20 ετών.

Αλλαγές σχεδιάζονται και για τα τέλη ταξινόμησης τα οποία σχεδιάζεται να συνδεθούν με την λιανική τιμή προ φόρων αντί με τον κυβισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v