Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοικτός για πλήρη αποκρατικοποίηση ΟΤΕ ο ΥΠΟΙΚ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεύρεσης στρατηγικού εταίρου στον ΟΤΕ στο μέλλον έως και πλήρους αποχώρησης της συμμετοχής του δημοσίου από το μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού, αφήνει με συνέντευξή του σε οικονομική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Τι δήλωσε για ΤΤ, αποκρατικοποιήσεις.

Ανοικτός για πλήρη αποκρατικοποίηση ΟΤΕ ο ΥΠΟΙΚ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεύρεσης στρατηγικού εταίρου στον ΟΤΕ στο μέλλον έως και πλήρους αποχώρησης της συμμετοχής του δημοσίου από το μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού, αφήνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Κέρδος” ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Παράλληλα, από τα λεγόμενα του υπουργού προκύπτει ότι η περαιτέρω μετοχοποίηση του Τ.Τ με πτώση του ποσοστού του δημοσίου κάτω από το 50%, θα ...κλείσει την πόρτα των αποκρατικοποιήσεων στον τραπεζικό χώρο.

”Με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τελειώνουμε τώρα με τις αποκρατικοποιήσεις στο τραπεζικό σύστημα. Από δω και εμπρός οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα θα έχουν να κάνουν με ιδιωτικές αποφάσεις και όχι με αποφάσεις της κυβέρνησης. Τα επόμενα βήματα των αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να είναι σε άλλους τομείς” σημειώνει ο υπουργός αναδεικνύοντας τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αλλά και την ενεργότερη συμμετοχή των ιδιωτών σε υποδομές όπως λιμάνια, αεροδρόμια αλλά και τον τομέα της ενέργειας.

Για τον ΟΤΕ ο υπουργός Οικονομίας δηλώνει: ”Στον ΟΤΕ δεν σημαίνει ότι αυτό είναι το τελευταίο βήμα (η πρόσφατη διάθεση πακέτου μετοχών), αλλά έγινε. Έγινε με έναν τρόπο, ο οποίος αφήνει τις επιλογές της επόμενης κυβέρνησης ανοιχτές. Δηλαδή αν υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον και εθνικά χρήσιμο ενδιαφέρον από κάποιον στρατηγικό εταίρο, έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε αυτή την επιλογή.

Εάν επικρατήσει η άποψη ότι ο ΟΤΕ πρέπει να πάει σε κάποιο υπόδειγμα τύπου Εθνικής, πλήρους αποκρατικοποίησης με καλό management αλλά με πολυμετοχική σύνθεση είναι και αυτό μια επιλογή”.

Ε.Λ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v