Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως κατανεμήθηκαν 20.000 θέσεις στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Πως κατανεμήθηκαν 20.000 θέσεις στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη για τη δεύτερη φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, με τη συμμετοχή 20.385 ατόμων σε 5μηνη απασχόληση στα υπουργεία, πλην του υπουργείου Παιδείας, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου ανακοινώθηκε πως η προκήρυξη για τις 5.407 θέσεις στο υπουργείο Παιδείας θα δημοσιευθεί στα τέλη του καλοκαιριού ώστε οι προσλήψεις ανέργων να συμπέσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Έτσι, βάσει του σχεδιασμού, το επόμενο διάστημα θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και θα αφορά την κάλυψη αναγκών στα υπόλοιπα υπουργεία, τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

Μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς η κατανομή των θέσεων της δεύτερης φάσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας γίνεται ως εξής:

16.415 θέσεις κατανέμονται στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας.

Οι 3.500 θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες.

470 θέσεις κατανέμονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

***Επισυνάπτονται αναλυτικοί πίνακες με τις θέσεις και τις ειδικότητες στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v