Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 2,9% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Μάρτιο

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας στο σύνολο της εγχώριας και εξωτερικής αγοράς υποχώρησε τον Μάρτιο κατά 2,9%.

Πτώση 2,9% στον τζίρο της βιομηχανίας τον Μάρτιο
Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του Μαρτίου 2015, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2014, υποχώρησε κατά 2,9%, έναντι πτώσης 2,1% που σημειώθηκε στην αντίστοιχη σύγκριση του 2014 προς το 2013, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2014 - Μαρτίου 2015, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2013 - Μαρτίου 2014, σημείωσε πτώση 2,9%, έναντι υποχώρησης 4,3% που σημειώθηκε στη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 2,9% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του προηγούμενου έτους, οφείλεται στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων κατά 3,2% και στην υποχώρηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 2,9%.

Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 2,9% το Μάρτιο, σε ετήσια βάση, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 6,3%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 6,4%.

Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 1,3%.

*Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v