Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Handelsblatt: Η ΕΚΤ δε θα «κόψει» τον ΕLA αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ

Handelsblatt: Η ΕΚΤ δε θα «κόψει» τον ΕLA αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ
Ακόμη και σε περίπτωση χρεοκοπίας η Αθήνα μπορεί να συνεχίσει να ελπίζει στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης αναφέρει το Γερμανικό περιοδικό Focus την Τρίτη, μεταφέροντας δημοσίευμα της έντυπης Handelsblatt που επικαλείται ως πηγή διπλωμάτες της ΕΕ.

Κατά συνέπεια, ούτε το EFSF, ούτε η ΕΚΤ θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα να χαθεί, στην περίπτωση που δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το ανεξόφλητο χρέος της προς το ΔΝΤ συνεχίζει το δημοσίευμα.

Τα χρήματα θα μπουν στα ταμεία της Αθήνας σε αυτήν την περίπτωση μέσω περαιτέρω διεύρυνσης της βοήθειας έκτακτης ανάγκης ELA, που απελευθερώνει σταδιακά η ΕΚΤ και τα οποία αποτελούν τώρα τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της χώρας αναφέρουν οι πηγές της Handelsblatt.

Επί του παρόντος η πιστωτική διευκόλυνση ανέρχεται στα 80 δισεκατομμύρια ευρώ αναφέρει το δημοσίευμα που προβλέπει ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες θα μπορούσε να επεκταθεί σε € 95 δισεκατομμύρια, ενώ αν η ΕΚΤ σύμφωνα με το τρέχων πρόγραμμα αποφασίσει να χαλαρώσει τους κανόνες, ο ELA θα μπορούσε να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

ΠΗΓΗ: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v