Μοσκοβισί: ΕΕ και Ελλάδα έχουν έρθει πιο κοντά

Υπάρχει πρόοδος στις διαβουλεύσεις, αλλά είναι αργή, λέει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η Ρίγα δεν υποκαθιστά τις τεχνικές διαπραγματεύσεις. Μόνο εντός της ευρωζώνης μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάκαμψη της Ελλάδας, σημειώνει ο Μοσκοβισί.

Μοσκοβισί: ΕΕ και Ελλάδα έχουν έρθει πιο κοντά

Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών για περισσότερη χρηματοδότηση με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, όμως ο ρυθμός της προόδου αυτής είναι αργός και χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να επιτευχθεί συμφωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. 

"Χρειάζεται περισσότερος χρόνος και περισσότερη προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα χάσματα στα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά στις συζητήσεις", είπε χαρακτηριστικά. 

"Καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν το έργο τους με τους θεσμούς για την επίτευξη ενός επιτυχούς αποτελέσματος στην αξιολόγηση, εγκαίρως", συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως "οι εποικοδομητικές επαφές είναι συνεχείς και υπάρχει πρόοδος, αν και με βραδύ ρυθμό". 

Ερωτηθείς αν μπορεί να αναμένεται περαιτέρω πρόοδος στη Σύνοδο της Ρίγας την Πέμπτη και την Παρασκευή, δήλωσε: "Φυσικά, θα υπάρξει συγκέντρωση πολλών ηγετών εκεί για δύο ημέρες, θα υπάρξει ευκαιρία να συναντηθούν, να μιλήσουν, να συζητήσουν, όμως η δήλωση που μόλις έκανα αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις είναι το σημαντικό. Ό,τι γίνει στη Ρίγα δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για τη γεφύρωση των διαφορών στις διαβουλεύσεις".

Μοσκοβισί: Η Ε.Ε. και η Ελλάδα έχουν έρθει πιο κοντά

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πως η Ε.Ε. και η Ελλάδα έχουν έρθει πιο κοντά σε μια κοινή κατανόηση σε έναν αριθμό τομέων, τόνισε ωστόσο πως ο χρόνος για συμφωνία είναι περιορισμένος και ο μόνος τρόπος για να υπάρξει βιώσιμη ανάκαμψη στην Ελλάδα είναι εντός της ευρωζώνης. 

Σημείωσε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική κυβέρνηση ενεργεί πιο εποικοδομητικά στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ξεκαθάρισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται μόνο με το σενάριο της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v