Καμμένος: Σε προχωρημένες συζητήσεις με Cosco για ΟΛΠ

«Βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας αυτής πολύ σύντομα, και με την εμπλοκή του σιδηροδρομικού δικτύου», δήλωσε ο κ. Καμμένος στο συνέδριο του Economist.

Καμμένος: Σε προχωρημένες συζητήσεις με Cosco για ΟΛΠ

Η Ελλάδα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την κινεζική Cosco για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στο λιμάνι του Πειραιά, δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Βρισκόμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας αυτής πολύ σύντομα, και με την εμπλοκή του σιδηροδρομικού δικτύου», δήλωσε ο υπουργός, όπως μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η Cosco, η οποία ήδη διαχειρίζεται δύο προβλήτες στο λιμάνι του Πειραιά, ενδιαφέρεται για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στον ΟΛΠ. Η κυβέρνηση ξεμπλοκάρισε την πώληση του 51% του ΟΛΠ και κάλεσε την Cosco, καθώς και τις APM Terminals (Δανία) και International Container Terminal Services (Φιλιππίνες) να υποβάλουν προσφορά

Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε επίσης ότι θα προτείνει τη δημιουργία νέας αεροπορικής νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v