ΤΑΙΠΕΔ: Δεν υπάρχει πρόβλημα με το ΣτΕ για το ακίνητο Αφάντου

Θα επιλυθεί το τεχνικό ζήτημα που έχει προκύψει με την έγκριση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου για το ακίνητο Αφάντου στη Ρόδο υποστηρίζει η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Θα υπάρξει διόρθωση του αρχικού σχεδίου.

ΤΑΙΠΕΔ: Δεν υπάρχει πρόβλημα με το ΣτΕ για το ακίνητο Αφάντου

Δεν τίθεται θέμα κωλύματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου Αφάντου στη Ρόδο υποστηρίζει η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ) από το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίθηκε αναγκαία η επανυποβολή του σχεδίου λόγω τυπικής διόρθωσης τεχνικού θέματος, καθ’ υπόδειξη του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η επανυποβολή θα πραγματοποιηθεί όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες σχετικές διοικητικές ενέργειες. Κατά πληροφορίες, υπήρχε πρόβλημα στο τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο αρχικώς είχε «κρύψει» περί τα 36 στρέμματα εταιρείας.

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των δύο τμημάτων του ακινήτου Αφάντου είχε ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2014. Για το πρώτο τμήμα είχε επικρατήσει η αμερικάνικη κατασκευαστική εταιρεία M. A. Angeliadis Inc. του ελληνοαμερικανικού Μ. Αγγελιάδη, με προσφορά 26.900.000 ευρώ και για το δεύτερο τμήμα η τουριστική εταιρεία Aegen Sun Investments με προσφορά 15.200.000 ευρώ. Δεν είναι, βέβαια, γνωστό αν έπειτα από ένα χρόνο αναμονής οι πλειοδότες εξακολουθούν να διατηρούν το ενδιαφέρον τους. 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v