Bloomberg: Ενόχληση ΕΚΤ για την κόντρα Στουρνάρα-κυβέρνησης

Η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε επίσημες προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση αν η κατάσταση γίνει ακόμα χειρότερη, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Bloomberg: Ενόχληση ΕΚΤ για την κόντρα Στουρνάρα-κυβέρνησης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί όλο και περισσότερο για την επιδείνωση της σχέσης ανάμεσα στην ελληνική κεντρική τράπεζα και την κυβέρνηση, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Tα τελευταία κυβερνητικά σχόλια με στόχο την Τράπεζα της Ελλάδας, δεν πέρασαν απαρατήρητα από την ΕΚΤ, η οποία είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη να ελέγχει αν γίνεται σεβαστή η ανεξάρτητη λειτουργία των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε επίσημες προειδοποιήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση αν η κατάσταση γίνει ακόμα χειρότερη.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο Bloomberg.

Το δημοσίευμα το πρακτορείου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει κατηγορήσει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για προσπάθειες υπονόμευσης μέσω διαρροών στον τύπο.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΚΤ έχει παρέμβει στο παρελθόν όταν μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου διαμαρτυρήθηκαν για άσκηση πιέσεων από την κυβέρνηση τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v