Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ κρίνεται η διαμάχη του Ξυδάκη με τον Χατζάκη

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης ζητεί να ακυρωθεί η η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη.

Στο ΣτΕ κρίνεται η διαμάχη του Ξυδάκη με τον Χατζάκη
Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να λύσει τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα του υπουργού Νίκου Ξυδάκη με τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη ο οποίος παύτηκε από τα καθηκοντά του με υπουργική απόφαση.

Επί του παρόντος πάντως η ζυγαριά "γέρνει" προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού καθώς ο πρόεδρος του Δ τμήματος του ΣτΕ Δημοσθένης Πετρούλιας απέρριψε το αίτημα του κ. Χατζάκη για προσωρινή αναστολή της επίμαχης υπουργικής απόφασης. Η κρίση αυτή του ΣτΕ θα ισχύσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου οπότε και έχει προσδιοριστεί να γίνει η συζήτηση της κύριας προσφυγής.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης ζητεί να ακυρωθεί η η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη.

Ο κ. Χατζάκης διορίστηκε το 2013 με τριετή θητεία καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Την 21η Απριλίου 2015 με την υπ΄ αριθμ. ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΥΕΦΤΠ/102295/12849/11524/474/2015 απόφαση του υπουργού και υφυπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και Νικολάου Ξυδάκη, αντίστοιχα, ανακλήθηκε η προγενέστερη απόφαση διορισμού του κ. Χατζή στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Την ίδια ημέρα με την υπ΄ αριθμ. /ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΥΕΦΤΗ/ 102291/12848/11523/473/2015 απόφαση των κ.κ. Μπαλτά και Ξυδάκη, ανακλήθηκε και η απόφαση διορισμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του επίμαχου θεάτρου.

Παράλληλα, στις δύο υπουργικές αποφάσεις αναφέρονται οι παραλείψεις οι οποίες οδήγησαν στην πρόωρη παύση, τόσο του κ. Χατζάκη, όσο και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v