Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταθέτουν στη δίκη του Ακη Βενιζέλος και Σημίτης

Την επόμενη εβδομάδα οι καταθέσεις της Βάσως Παπανδρέου και του Γιάννου Παπαντωνίου στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά.

Καταθέτουν στη δίκη του Ακη Βενιζέλος και Σημίτης

Με την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου θα συνεχιστεί σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τις διαδρομές του "μαύρου" χρήματος που κινήθηκε γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα, με βασικό κατηγορούμενο τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Οι κ. Βενιζέλος και Σημίτης κλήθηκαν να καταθέσουν ως μέλη του ΚΥΣΕΑ την περίοδο 1998-1999 μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, στις 20 Μαΐου έχουν κληθεί να καταθέσουν η Βάσω Παπανδρέου αλλά και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Στην τελευταία συνεδρίαση, η υπεράσπιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου αντιτάχθηκε στην κατάθεση των μαρτύρων υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τίποτα να καταθέσουν, ωστόσο οι αιτιάσεις της δεν εισακούστηκαν από το δικαστήριο.

«Άπαντες είχαν πλήρη και απρόσκοπτη γνώση. Ήταν τομή να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ όχι μόνο για το δικαστήριο αλλά και για να μάθει ο Ελληνικός λαός τι έγινε τότε», ανέφερε ο συνήγορος του Α. Τσοχατζοπουλου, Γ. Παγορόπουλος, με αφορμή την παρουσία των Κ. Σημίτη, Ευ. Βενιζέλου και Β. Παπανδρέου.

«Ενδεχομένως να ενοχληθούν κάποιοι είτε από τον πολιτικό ή άλλο χώρο. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία τους είναι σημαντική. Σε δυο εβδομάδες θα ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές της αγοράς όπλων και κυρίως της προμήθειας των υποβρυχίων τύπου 214».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v