Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί ο Σόιμπλε

«Η εμπειρία σε άλλες χώρες έχει δείξει πως μία χώρα μπορεί να οδηγηθεί ξαφνικά σε πτώχευση» τόνισε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών. Δεν βλέπει συμφωνία για Ελλάδα στο Eurogroup. Eχουμε κάνει πρόοδο αλλά δεν θα υπάρξει deal τη Δευτέρα λέει ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

Για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποιεί ο Σόιμπλε

Για τον κίνδυνο ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικων της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν και υπογραμμίζει ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Η εμπειρία αλλού στον κόσμο έχει δείξει ότι μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά στην αδυναμία πληρωμής» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην αυριανή Frankfurter Allgemeine, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρόνο, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο ίδιος αρνείται να απαντήσει αν το Βερολίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Σε σχετικό ερώτημα απάντησε ότι «υπάρχουν ζητήματα στα οποία ένας λογικός πολιτικός δεν μπορεί να πάρει θέση. Διαφορετικά δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Κάποτε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε πει ότι ορισμένες φορές δεν πρέπει να παίρνουμε την αλήθεια και τόσο τοις μετρητοίς.

Εγώ βλέπω τα πράγματα πιο σύνθετα. Γι αυτό και είναι καλύτερο να σιωπήσω», είπε.

Ο Γερμανός υπουργός τονίζει ότι «η Γερμανία θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει, υπό λογικούς όρους, την Ελλάδα στην Ευρωζώνη» και προσθέτει ότι στο θέμα υπάρχει σύμπνοια με την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι δεν βλέπει δυνατότητα συμφωνίας, καθώς δεν θα έχουν ως τότε όλα διευκρινιστεί. 

Σε ερώτηση σχετικά με τον Έλληνα ομόλογό του Γ. Βαρουφάκη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «είμαστε και οι δύο υπουργοί Οικονομικών, έχουμε ευθύνη, συνεργαζόμαστε λοιπόν καλά» και επισημαίνει ότι «στην αρχή τα ΜΜΕ έκαναν τον Βαρουφάκη σουπερστάρ, τώρα τον αποδομούν. Και τα δύο είναι εξίσου λάθος».

Aπό την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανέφερε πως «έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά ακόμη δεν είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία». 

Σίγουρα δεν θα επιτευχθεί στο Eurogroup της Δευτέρας. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, αλλά δεν γνωρίζω πόσο», υπογράμμισε ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v