Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμιο συνέδριο για το Δίκαιο του Κρασιού στη Σαντορίνη

Από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου η Σαντορίνη θα φιλοξενήσει το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για το Δίκαιο του Κρασιού. Το συνέδριο αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μέλη της Ένωσης καθώς εστιάζει σε φλέγοντα ζητήματα του κλάδου σε διεθνές επίπεδο.

Παγκόσμιο συνέδριο για το Δίκαιο του Κρασιού στη Σαντορίνη

H Διεθνής Ένωση Νομικών του Οίνου (AIDV) επέλεξε την Ελλάδα και δη την Σαντορίνη, ανάμεσα σε πολλούς προορισμούς ανά τον κόσμο, για να διοργανώσει το ετήσιο συνέδριό της στις 2-4 Οκτωβρίου 2015, εορτάζοντας ταυτόχρονα 30 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η AIDV αριθμεί 300 μέλη σε 45 χώρες τα οποία είναι κατά κανόνα νομικοί με επαγγελματική ενασχόληση με το χώρο του οίνου (σύμβουλοι, στελέχη επιχειρήσεων, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί κ.λπ.).

Το ετήσιο συνέδριο αποτελεί σημείο αναφοράς για τα μέλη της Ένωσης καθώς στο πλαίσιο της διοργάνωσης συζητούνται τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα τα μέλη επιδιώκουν να έρθουν κοντά στην ιστορία, την κουλτούρα, τον οινικό και γευστικό πολιτισμό του τόπου που τους φιλοξενεί.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν πολύ σημαντικά θέματα όπως η διεθνής νομοθεσία και η εφαρμογή της στον αμπελοοινικό τομέα καθώς και ο αντίκτυπός της στις επιχειρήσεις κρασιού, οι νομικές πτυχές της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στον τομέα του οίνου, ΓΤΟ και κλώνοι αμπέλου, προστασία των οινικών γεωγραφικών ενδείξεων, διεθνείς εμπορικές διαφορές στον τομέα του οίνου, μελέτη πρωτοκόλλων διαπραγματάτευσης, μηχανισμοί επίλυσης διαφορών, παρουσίαση και προστασία των terroir και των κρασιών της Μεσογείου και άλλα.

Πριν από την έναρξη του συνεδρίου, την 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσης στη Σαντορίνη η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV), τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), το Δήμο Θήρας και το Wine & Law Program (Reims).

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση του συνεδρίου στην Ελλάδα είναι ο Καθηγητής Αμπελοοινικού Δικαίου (Πανεπιστήμιο της Reims) κ. Θεόδωρος Γεωργόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Νομικών του Κρασιού, Δικηγόρος, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου Georges Chappaz (Καμπανία Γαλλίας).

Πληροφορίες για το συνέδριο στην αγγλική και γαλλική γλώσσα εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v