Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Venture Garden: Ξεκινά ο 3ος κύκλος εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών

Στο τρίτο κύκλο του εισέρχεται το Venture Garden, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες και το οποίο υλοποιείται με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Περιλαμβάνει αρχικά 10 εντατικά μαθήματα.

Venture Garden: Ξεκινά ο 3ος κύκλος εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών

Εντατική καθοδήγηση αλλά και μια ευκαιρία δικτύωσης τόσο με τεχνοκράτες της επιχειρηματικότητας όσο και με «συναγωνιζόμενους» συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν προς νέους επιχειρηματίες, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος Venture Garden, η Ελληνική Πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμα- το οποίο υλοποιείται από κοινού από το Anatolia School of Business του American College of Thessaloniki (ACT), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα- εισέρχεται αισίως στον τρίτο του κύκλο, προσφέροντας αυτή τη φορά και επιχορήγηση ύψους 50.000 ευρώ, στις ομάδες που θα διακριθούν μέσα από τον κύκλο μαθημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξη Κομσέλη, εκπρόσωπο του VentureGarden και διευθυντή του Τμήματος Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης του ALBA Graduate Business School, η εμπειρία των δύο προηγούμενων κύκλων, αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης δομών που θα καθοδηγούν και θα συμβουλεύουν τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες.

«Ήδη από την έναρξη του προγράμματος το Φεβρουάριο του 2014, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 600 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 116 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους δύο κύκλους του προγράμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» σημειώνει ο κ.Κομσέλης. Συμπληρώνει ότι το πρόγραμμα επεκτείνεται πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με εντατικά τριήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα (ήδη σε Βόλο και Κόρινθο), ώστε να καλυφθούν περιοχές εκτός των μεγάλων κέντρων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά 10 εντατικά μαθήματα που βοηθούν τους συμμετέχοντες να δομήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο με βάση το Business Model Canvas. Ακολουθεί συμβουλευτική καθοδήγηση και υποστήριξη μέχρι 12 μήνες για την βελτίωση της τοποθέτησης τους προϊόντος ή της υπηρεσίας στην αγορά και την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Μια από τις ομάδες που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Venture Garden, είναι εκείνη των αδελφών Κλουτσινιώτη, η οποία δημιούργησε την Ladolea Olive Oil, μια εταιρία που παράγει υψηλής ποιότητας κορινθιακά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα συσκευασμένα σε μοναδικά χειροποίητα κεραμικά αγγεία. Η εταιρία ήδη εξάγει το 40% της παραγωγής της. Σύμφωνα με τον κ.Πάνο Κλουτσινιώτη, η ένταξη στο πρόγραμμα Venture Garden βοήθησε στην χάραξη της στρατηγικής της επιχείρησης ενώ η υποστήριξη mentoring που ακολούθησε συνέβαλε με τη σειρά της συγκρότηση της Ladolea.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων κύκλων, εκτός από 152 ώρες μαθημάτων από 42 καθηγητές και mentors, προσφέρθηκαν επίσης 260 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης.

Τέλος, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στον τρίτο κύκλο διαρκεί έως τις 11 Μαίου, με στόχο τα μαθήματα να ξεκινήσουν στις 18 Μαίου 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v