Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Σωρεία παραπομπών για Ελλάδα

ΟΠΑΠ, τυχερά παιχνίδια μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, Βασικός Μέτοχος, αλλά και ευνοϊκή ”συμπεριφορά” έναντι των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων σε ό,τι αφορά τη συνταξιοδότησή τους, είναι μόνο μερικά από τα ”θέματα” για τα οποία προειδοποιεί η Κομισιόν την ελληνική κυβέρνηση.

Κομισιόν: Σωρεία παραπομπών για Ελλάδα
Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρέθηκε η Ελλάδα, η οποία παραπέμπεται για οκτώ υποθέσεις παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το ευνοϊκό καθεστώς συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων, η απαγόρευση λειτουργίας ηλεκτρονικών παιγνίων με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στα τυχερά παιχνίδια, την απαγόρευση εγκατάστασης αλυσίδων οπτικών καταστημάτων, την απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος του συμβολαιογράφου σε πολίτες άλλων κρατών μελών της ΕΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κομισιόν απέστειλε την Τετάρτη, αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα, (κίνηση που αποτελεί ένα βήμα πριν από την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο), ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου 65/05 της 28/10/2006 επιτρέποντας την εγκατάσταση ηλεκτρονικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρομηχανολογικών παιχνιδιών και αυτών που παίζονται με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε κάθε δημόσιο χώρο.

Σύμφωνα με την Κομισιόν η ελληνική απαγόρευση για τα τυχερά παιχνίδια αποτελεί παραβίαση των αρχών ελεύθερης διακίνησης αγαθών, εγκατάστασης και παροχής υπηρεσιών.

Η χώρα μας διαθέτει προθεσμία δύο μηνών προκειμένου να συμμορφωθεί, διαφορετικά θα βρεθεί ”κατηγορούμενη” στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα της επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v