Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλίμα στη συνάντηση Ν. Παρασκευόπουλου με διοικητικούς δικαστές

Οι διοικητικοί δικαστές επανέλαβαν πάγια αιτήματά τους όπως είναι η αύξηση της χρηματοδότησης της Δικαιοσύνης, η εξεύρεση κατάλληλων δικαστικών κτηρίων, η εξασφάλιση σταθερών σχέσεων εργασίας.

Αρνητικό κλίμα στη συνάντηση Ν. Παρασκευόπουλου με διοικητικούς δικαστές
Αρνητικό ήταν το κλίμα στην συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου με εκπροσώπους της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

Σε ανακοίνωση που ακολούθησε της συνάντησης η Ένωση αναφέρει ότι ο πρόθεση του υπουργού είναι να παραπέμψει όλα τα αιτήματα στις "καλένδες".

Μεταξύ άλλων οι διοικητικοί δικαστές επανέλαβαν πάγια αιτήματά τους όπως είναι η αύξηση της χρηματοδότησης της Δικαιοσύνης, η εξεύρεση κατάλληλων δικαστικών κτηρίων, η εξασφάλιση σταθερών σχέσεων εργασίας (δημοσίου δικαίου), καθώς και η διεκδίκηση των αναδρομικών τους.

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι γνωστοποίησε στην Ένωση ότι θα συγκροτήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή με συμμετοχή και μέλους της, η οποία θα προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου.

"Η ανακοίνωση όπου γίνεται λόγος για «καλένδες» απλώς δημιουργεί απορίες", καταλήγει ο υπουργός.

Αναλυτικά η απάντηση του Υπουργού στην ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε τα εξής:

Έχω ακούσει προσεκτικά τα αιτήματα της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, σε δύο συναντήσεις στο Υπουργείο καθώς και στη Γενική τους Συνέλευση, την οποία μετά από πρόσκλησή τους, χαιρέτησα και παρακολούθησα.

Τα αιτήματα της Ένωσης, δομικά και πολυσχιδή, για τα οποία μου παραδόθηκε και γραπτό υπόμνημα, δεν θα μπορούσα πρόχειρα και χωρίς γνώμες ειδικών να αξιολογήσω και να προωθήσω νομοθετικά. Ανακοίνωσα ως εκ τούτου ότι θα συγκροτήσω νομοπαρασκευαστική επιτροπή με συμμετοχή και μέλους της Ένωσης, η οποία θα προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης όπου γίνεται λόγος για «καλένδες» απλώς δημιουργεί απορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v