Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έως 10-15 Ιουλίου τα placements για ΟΤΕ-Τ.Τ.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, κοντά στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων του ΟΤΕ και του Τ.Τ., τονίζει στο Euro2day.gr πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει έως τις 10-15 Ιουλίου το πολύ. Θεωρεί μάλιστα ότι τώρα οι αγορές ”είναι καλές”, αλλά σημειώνει ότι οι αποφάσεις για το πότε, το πώς και το πόσο είναι καθαρά πολιτικές.

Έως 10-15 Ιουλίου τα placements για ΟΤΕ-Τ.Τ.
της Έλενας Λάσκαρη

Κοντά βρίσκεται η υλοποίηση της διάθεσης πακέτων μετοχών του ΟΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον βαθμό που ο υπουργός Οικονομίας εννοεί τη φράση την οποία μονότονα επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα όταν ερωτάται σχετικά.

”Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων” σημειώνει ο υπουργός Οικονομίας και το χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος είχε θέσει αφορούσε στην υλοποίηση των σχεδίων εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Δεν θεωρείται, βέβαια, ”παραβίαση” χρονοδιαγράμματος αν ”τρέξουν” τα placements στις πρώτες ημέρες του Ιουλίου...

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας κοντά στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων τονίζει στο Euro2day.gr πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει έως τις 10-15 Ιουλίου το πολύ.

Θεωρεί μάλιστα ότι τώρα οι αγορές ”είναι καλές”, αλλά σημειώνει ότι οι αποφάσεις για το πότε, το πώς και το πόσο είναι καθαρά πολιτικές.

Δεδομένο είναι ότι στην παρούσα φάση το εγχείρημα εξεύρεσης στρατηγικού συμμάχου ανήκει στην... Ιστορία.

Δεν σημαίνει όμως, όπως λένε αρμόδιες πηγές, ότι η διάθεση ενός πακέτου μετοχών τώρα αποκλείει την πιθανή αναθέρμανση του ζητήματος στην επόμενη κυβερνητική θητεία.

Σήμερα το Δημόσιο κατέχει στον ΟΤΕ πακέτο μετοχών 38%. Αν διατεθεί μέσω του placement ένα πακέτο 10%, παραμένει ένα επαρκές πακέτο 28% προς μελλοντική πιθανή διάθεση.

Το ίδιο στέλεχος σημειώνει ότι προσωπική του θέση είναι πως το Δημόσιο δεν χρειάζεται να κρατήσει καμία συμμετοχή στον ΟΤΕ (!), για να συμπληρώσει ότι αν ληφθεί η πολιτική απόφαση για εκχώρηση του management στη νέα κυβερνητική θητεία, τότε και με την προσφορά ενός μικρού πακέτου μετοχών σε στρατηγικό σύμμαχο, αν συνδυαζόταν για παράδειγμα με τη δυνατότητα διενέργειας δημόσιας προσφοράς, θα μπορούσε να ευδοκιμήσει το εγχείρημα.

Άρα, καταλήγει η ίδια πηγή, η επικείμενη διάθεση μετοχών δεν αποκλείει μελλοντική πιθανότητα σύναψης στρατηγικής συμμαχίας.

Στο μέτωπο του Τ.Τ., ο πρόεδρος κ. Π. Τσουπίδης πρόσφατα ολοκλήρωσε παρουσιάσεις στο εξωτερικό, με τελευταίο σταθμό την Πορτογαλία, και η Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων από καιρό δηλώνει έτοιμη να ”τρέξει” το placement.

Όσο για τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων; Αναμένεται από τον Φεβρουάριο και αναμένεται και αναμένεται...

Στην παρούσα φάση πιθανότερο θεωρείται ότι η συνεδρίαση δεν θα ανακοινωθεί, αλλά θα περάσουμε απευθείας στις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των μετοχοποιήσεων. Εφόσον βέβαια η πολιτική ζυγαριά το επιτρέψει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v