Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sentix: Ένας στους δύο επενδυτές βλέπει Grexit στο 12μηνο

Περίπου οι μισοί επενδυτές προβλέπουν διάσπαση της ευρωζώνης στο 12μηνο, αναφέρει η ερευνητική ομάδα Sentix. Δεν πιστεύουν τη δέσμευση των Ευρωπαίων ηγετών ότι θέλουν την Ελλάδα εντός ευρώ. Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Sentix: Ένας στους δύο επενδυτές βλέπει Grexit στο 12μηνο

Σχεδόν οι μισοί επενδυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της γερμανικής ερευνητικής ομάδας Sentix εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Ο σχετικός δείκτης διάσπασης της ευρωζώνης για την Ελλάδα του Sentix εκτινάχθηκε τον Απρίλιο στο 48,3 από 35,5 τον προηγούμενο μήνα, εξέλιξη που υποδεικνύει ότι σχεδόν ένας στους δύο επενδυτές βλέπει με δυσπιστία το μέλλον της Ελλάδας στη νομισματική ένωση. Ο συνολικός δείκτης διάσπασης της ευρωζώνης ενισχύθηκε στο 49 από 36,8 τον προηγούμενο μήνα και πλέον βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το 2012.

«Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεσμεύονται ότι επιδιώκουν σενάριο παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Οι μισοί περίπου επενδυτές όμως, δεν λαμβάνουν σοβαρά αυτή τη δέσμευση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Sentix.

«Το 2012, ο Μάριο Ντράγκι καθησύχασε τους επενδυτές με την ύστατη δέσμευση να κρατήσει ενωμένο το ευρώ. Ισχύει όμως, και για την Ελλάδα του σήμερα αυτή η δέσμευση;» διερωτάται το Senxit. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v