Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΑΕΕ: Αναστέλλεται η μηνιαία καταβολή εισφορών

Και για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στον ΟΑΕΕ. Σε διμηνιαία βάση η καταβολή των εισφορών.

ΟΑΕΕ: Αναστέλλεται η μηνιαία καταβολή εισφορών

Την ενεργοποίηση της υπηρεσίας - που έως τώρα λειτουργούσε για οφειλέτες με χρέη κάτω των 5.000 ευρώ - αποφάσισε ο ΟΑΕΕ.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Απριλίου και όσο μειώνονται οι μέρες που θα παραμείνει "ανοικτή" η ρύθμιση, τόσο αυξάνονται οι οφειλέτες που επισκέπτονται τα καταστήματα του ΟΑΕΕ για να υποβάλλουν αιτήσεις, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλη η ταλαιπωρία των πολιτών.

Για το λόγο αυτό, ο διοικητής του Οργανισμού Τάσος Πετρόπουλoς, προχώρησε σήμερα στην απόφαση να επεκτείνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης, μέσω του www.oaee.gr, και για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, με στόχο τη διευκόλυνση των οφειλετών και την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών.

Η δυνατότητα δίνεται σε ενεργούς ασφαλισμένους καθώς και σε φυσικά πρόσωπα που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εφόσον έχουν ήδη καταβάλει τις εισφορές του 1ου διμήνου 2015 (αν απαιτείται) και οι οφειλές τους δεν έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ.

Εν τω μεταξύ, ανά δίμηνο θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός λόγω τεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο η συγκεκριμένη εφαρμογή.

"Η καταβολή των εισφορών θα συνεχιστεί προσωρινά σε διμηνιαία βάση, μέχρι την επίλυσή τους", καταλήγει η ανακοίνωση, χωρίς να ορίζει νέα ημερομηνία εφαρμογής της διάταξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v