Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ορθή η καταδίκη του πρώην νομάρχη Ηλείας λέει η αντεισαγγελέας

Η αντεισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν οι αιτήσεις αναίρεσης που κατέθεσαν οι δύο καταδικασθέντες κατά της απόφασης (1254/2014) του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ηλείας που επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών σε κάθε έναν από αυτούς.

Ορθή η καταδίκη του πρώην νομάρχη Ηλείας λέει η αντεισαγγελέας

Την επικύρωση των ποινών που επιβλήθηκαν στον πρώην νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα και στον πρώην δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικισμό τον Αύγουστο του 2007 και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αλλοδαπού, πρότεινε η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Θεοφανία Κοντοθανάση.

Η αντεισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν οι αιτήσεις αναίρεσης που κατέθεσαν οι δύο καταδικασθέντες κατά της απόφασης (1254/2014) του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ηλείας που επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών σε κάθε έναν από αυτούς καθώς και στον πυροφύλακα Παναγιώτη Τσούρα.

Σύμφωνα με την κατηγορία αμέλησαν να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιάς παρά τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Οι τοπικές αρχές είχαν την υποχρέωση, σύμφωνα με το σχέδιο Ξενοκράτης, να έχουν σε ετοιμότητα τα πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες, σκαπτικά μηχανήματα, να είχαν προβεί σε διάνοιξη των αγροτικών δρόμων, κ.λπ.

Όμως, παρά την σχετική ειδοποίηση δεν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα και στις 24 Αυγούστου 2007 ξέσπασε πυρκαγιά στον οικισμό Παλαιοχωρίου του Δήμου Ζαχάρως.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από αμέλεια 85χρονης κάτοικης και λόγω των ελλείψεως των αναγκαίων μέτρων, έλαβε τεράστιες, ανεξέλικτες και καταστροφικές διαστάσεις.

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των καταδικασθέντων κατέθεσε αλλοδαπός ο οποίος είχε υποστεί εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο πρόσωπο και στα κάτω άκρα. Τα εγκαύματα του είχαν δημιουργήσει δυσκολία στην κινητικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v