Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντομπρόφσκις: Δύσκολη η απόφαση για εκταμίευση στο Eurogroup της 24ης/4

Στο Eurogroup της Λετονίας θα υπάρξει ένας "απολογισμός της προόδου" στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Καταλογίζει καθυστερήσεις και απροθυμία δεσμεύσεων στην Ελλάδα. Πιθανή μια απόφαση στις 11 Μαϊου.

Ντομπρόφσκις: Δύσκολη η απόφαση για εκταμίευση στο Eurogroup της 24ης/4

Η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις 24 Απριλίου πολύ δύσκολα θα προχωρήσει σε απόφαση για εκταμίευση χρημάτων προς την Αθήνα, δήλωσε σήμερα στην Handelsblatt ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Ο ίδιος είπε πως είναι πιθανότερο, στο Eurogroup  που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λεττονίας, να υπάρξει "ένας απολογισμός της προόδου" στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με διπλωμάτες της ΕΕ που επικαλείται η εφημερίδα, η απόφαση για απελευθέρωση των κεφαλαίων ενδέχεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαϊου.

Ο λόγος για τις καθυστερήσεις είναι η απροθυμία της Αθήνας να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας, ενώ δεν υπάρχει και δείγμα γραφής για πρόοδο στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Ντομπρόφσκις κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει στα σημεία αυτά. "Περιμένουμε από την Ελλάδα μια αξιόπιστη δέσμευση για τις μεταρρυθμίσεις. Επειγόντως", τόνισε.  

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου σε δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung, ο οπίος επισημαίνει ότι δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v