Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντομπρόφσκις: Περίπλοκες οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα

"Κρυφές διαπραγματεύσεις απλά δεν βοηθούν και δεν οδηγούν πουθενά" τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει που ακριβώς αναφέρεται.

Ντομπρόφσκις: Περίπλοκες οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα
Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα περίπλοκες δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, σημειώνοντας παράλληλα ότι αν και έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος οι διαπραγματεύσεις έχουν αρχίσει να επιταχύονται.

Πρόσθεσε επίσης ότι όλη η προσπάθεια βασίζεται πάνω στο σενάριο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, γεγονός που εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιφέρει μεγαλύτερη πρόοδο στη χώρα.

Ο κ. Ντομπρόφσκις σημείωσε ότι στις 20 Απριλίου, οι δύο πλευρές θα πρέπει να έχουν καταλήξει στη λίστα των μεταρρυθμίσεων,  ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση του από το Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου Eurogroup στο τέλος του μήνα, απάντησε ότι «θα εξαρτηθεί απ' την πορεία των τεχνικών διαπραγματεύσεων», σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά είναι αυτή που βιάζεται, αφού αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

Χωρίς εξήγηση πάντως έμεινε η δήλωση του περί κρυφών διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα είπε: "Κρυφές διαπραγματεύσεις απλά δεν βοηθούν και δεν οδηγούν πουθενά" χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει που ακριβώς αναφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v