Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φινλανδία: Μυστικό υπόμνημα προετοιμάζει για Grexit

Φινλανδική εφημερίδα υποστηρίζει πως μυστικό υπόμνημα του φινλανδικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι η κυβέρνηση της χώρας πρέπει να προετοιμαστεί για την πιθανότητα η Ελλάδα να ξεμείνει από ρευστό πριν το τέλος Ιουνίου.

Φινλανδία: Μυστικό υπόμνημα προετοιμάζει για Grexit

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη σύντομα αν δεν εκπληρώσει τους όρους που έθεσε το Eurogroup προκειμένου η χώρα να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση, σύμφωνα με την φιλνανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, η οποία επικαλείται μυστικό υπόμνημα του φιλνανδικού υπουργείου Οικονομικών.

Όπως μεταδίδει το Reuters,σύμφωνα με την εφημερίδα το υπόμνημα φέρει ημερομηνία 27 Μαρτίου και αναφέρει πως η κυβέρνηση της Φινλανδίας θα πρέπει να προετοιμαστεί για την πιθανότητα η Ελλάδα να ξεμείνει από ρευστό πριν το τέλος Ιουνίου.

«Πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις» μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν για την Ελλάδα πριν από αυτό το χρονικό διάστημα, σημειώνεται στο υπόμνημα, στις οποίες περιλαμβάνεται η απόφαση για το αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μέρος της νομισματικής ένωσης.

Αναφέρει επίσης πως η Ελλάδα μπορεί να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση και δάνεια μόνο αν ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο έχει συμφωνήσει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v