Σουλτς: Ο Τσίπρας δεν εγκατέλειψε την ευρωπαική «γραμμή»

Με δηλώσεις στο ZDF ο Μάρτιν Σουλτς εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εγκατέλειψε τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις. Τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να εξυπηρετήσει δυο ακροατήρια.

Σουλτς: Ο Τσίπρας δεν εγκατέλειψε την ευρωπαική «γραμμή»

O πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Β. Πούτιν τήρησε την ευρωπαϊκή γραμμή, εκτίμησε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς, σε δηλώσεις του στο γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF που αναμεταδίδει το Reuters.

«Παρά το ευχάριστο κλίμα ανάμεσα στον κύριο Πούτιν και τον κ. Τσίπρα, ο Τσίπρας δεν εγκατέλειψε τη γραμμή που περιμένουμε από αυτόν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτό, όπως πρόσθεσε, το βρίσκει καθησυχαστικό. Ωστόσο, έδειξε κατανόηση για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος θα πρέπει να ικανοποιήσει δύο ακροατήρια, ένα στην ίδια του τη χώρα και ένα στην Ε.Ε, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει, σύμφωνα με τον Σουλτς, ότι «όταν κανείς περιμένει και απολαμβάνει αλληλεγγύη – και μάλιστα απολαμβάνει μεγάλη αλληλεγγύη – από την Ευρώπη, δεν μπορεί να εγκαταλείπει την κοινή γραμμή».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v