Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εξέλιξη η συζήτηση για την εξεταστική για τα μνημόνια

Τη δική της πρόταση κατέθεσε η ΝΔ που θα συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση. Μετά τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία. Τετ α τετ Σαμαρά – Βενιζέλου στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σε εξέλιξη η συζήτηση για την εξεταστική για τα μνημόνια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής που θα αποφασίσει με ψηφοφορία για τη σύσταση ή όχι της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.

Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν προτείνει η Επιτροπή να διερευνήσει την περίοδο από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι και πριν από λίγους μήνες.

Από την πλευρά της η ΝΔ κατέθεσε δική της πρόταση, με πρώτες υπογραφές αυτές του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, ζητώντας η εν λόγω περίοδος να αφορά την περίοδο από το 1981 μέχρι σήμερα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι η όποια εξεταστική επιτροπή δεν θα πρέπει να αρχίσει τις εργασίες της πριν από τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, αφού έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Οταν η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε το ζήτημα της από κοινού συζήτησης των δύο προτάσεων, η ΝΔ δεν δέχθηκε, ζητώντας η δική της πρόταση να απασχολήσει άλλη συνεδρίαση, στο μέλλον.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με 1,5 ώρα καθυστέρηση και άγνωστο είναι ακόμα αν θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, όπως και οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσουν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ δεν θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γ.γ. του ΚΚΕ.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία μετά τα μεσάνυχτα.

Για να γίνει δεκτό το αίτημα των κομμάτων της συγκυβέρνησης, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, θα πρέπει η πρόταση να συγκεντρώσει τις θετικές ψήφους της απόλυτης πλειoψηφίας των παρόντων , η oπoία δεν μπoρεί να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών, δηλαδή 120 βουλευτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος νωρίτερα είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση στο γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας με δημοσιογράφους και αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, είπε ότι είναι αντίρροπες οι βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από την πλευρά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v