Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Τον Φεβρουάριο του 2015, οι ασφαλίσεις Ζωής συνέχισαν την αυξητική τάση ως προς την παραγωγή του αντίστοιχου μήνα, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2014. Αντίθετα, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά.

Μειώθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

Μετριάστηκε η πτώση στην ασφαλιστική παραγωγή το Φεβρουάριο, μετά την πτώση κατά 5,4% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Στο πρώτο δίμηνο του έτους, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων διαμορφώθηκε στα 650 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 3,3% σε ετήσια βάση.

Σημαντική πτώση παραγωγής 14,8% καταγράφεται στον κλάδο ζημιών, στα 335 εκατ. ευρώ ενώ αυξημένη κατά 12,9% είναι η παραγωγή του κλάδου ζωής.    

Συνολικά ανταποκρίθηκαν 57 ασφαλιστικές επιχειρήσεις-μέλη οι οποίες συγκέντρωναν το 91,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 97,8% των ασφαλίσεων Ζωής σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2013. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 21 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 47 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά (κατόπιν προσαρμογής των δεδομένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος με νεώτερες απαντήσεις), από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 των ανωτέρω 57 επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες της ίδιας περιόδου για το 2014 των ιδίων
επιχειρήσεων, προκύπτουν τα παρακάτω:

 

 

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν από τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς ελεγκτές.

Τον Φεβρουάριο του 2015, οι ασφαλίσεις Ζωής συνέχισαν την αυξητική τάση ως προς την παραγωγή του αντίστοιχου μήνα, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2014. Αντίθετα, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών συνεχίζουν να κινούνται πτωτικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v