Τσίπρας: Μέτρα στήριξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας

Προσλήψεις 4.500 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού στην υγεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Οι μνημονιακές δυνάμεις επιδίωξαν την εμπορευματοποίηση των πάντων, υπογράμμισε. Πόλεμος στη διαφθορά, στήριξη στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

Τσίπρας: Μέτρα στήριξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας
H υγεία μετατράπηκε από αγαθό σε εμπόρευμα τα τελευταία πέντε χρόνια, δήλωσε ο Α. Τσίπρας από το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας πως οι μνημονιακές δυνάμεις επιδίωξαν την εισβολή του ιδιωτικού τομέα στην υγεία και στην εμπορευματοποίηση των πάντων.

Έγινε μια συνειδητή επιλογή παθητικής ιδιωτικοποίησης. Η υγειονομική φτώχεια έχει αναιρέσει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Στην Ελλάδα η καθημερινότητα στα δημόσια νοσοκομεία είναι πολύ σκληρή, είπε.

Έχουμε μια δραματική μείωση των δαπανών, η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες δαπάνες στον τομέα της υγείας ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ε.Ε. και στις χώρες του ΟΟΣΑ, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Διασφαλίζουμε τη λειτουργία των ογκολογικών νοσοκομείων και ενισχύουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Επεξεργαζόμαστε παρεμβάσεις για το φάρμακο, τα φαρμακεία, τη διοίκηση των νοσοκομείων, την πρόσληψη γιατρών στην περιφέρεια, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη 4.500 ατόμων που αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι καταργήθηκε η πληρωμή των 5 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία υπογραμμίζοντας ότι σε αυτά πλέον θα έχουν δικαίωμα εισόδου δωρεάν όλοι οι πολίτες.

Προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο. Ετσι εξασφαλίζουμε τη μείωση του κόστους υγείας, ενώ εξετάζουμε την αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων στο σύστημα υγείας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Παράλληλα θέτουμε ως στόχο την αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ.

Στον τομέα του φαρμάκου λαμβάνουμε υπόψη τη δημόσια υγεία. Η αναβάθμιση του ΕΟΦ αποτελεί άμεση προτεραιότητα καθώς θα αποτελέσει το βασικότερο εργαλείο για την υλοποίησης της πολιτικής μας.

Δίνουμε βάση στην ενίσχυση της εγχώριας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και αναλαμβάνουμε μέτρα στήριξης του κλάδου, με άμεσες επιδράσεις και στην ανεργία.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα αμείλικτη στη διαφθορά στο χώρο της υγείας. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε σκάνδαλα και σε σχέδια κερδοσκοπίας. Γι' αυτό προχωρούμε στην υιοθέτηση ενός ηλεκτρονικού συστήματος καταπολέμησης της σπατάλης και της διαφθοράς στον τομέα της υγείας, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα χρήματα που σχετίζονται με την απάτη και τη διαφθορά, με βάση έρευνες, φτάνουν έως και το 10% του προϋπολογισμού.

Διαθέτουμε την αποφασιστικότητα να συγκρουστούμε με τα οργανωμένα συμφέροντα, υπογράμμισε, λέγοντας πως μεγάλος στόχος είναι να ανατραπούν οι συνθήκες της βαρβαρότητας στην υγεία.

Από την υγεία θα ξεκινήσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για τη μεγάλη ανατροπή από τα δεινά της μνημονιακής λαίλαπας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v