Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Στηρίζουμε την εθνική στρατηγική, αλλά όχι τον τυχοδιωκτισμό

«Εχετε περιέλθει σε στρατηγικό εγκλωβισμό. Δεν έχετε εντολή ρήξης ούτε κοινοβουλευτική στήριξη για να προχωρήσετε στην στροφή στο ρεαλισμό», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Βενιζέλος: Στηρίζουμε την εθνική στρατηγική, αλλά όχι τον τυχοδιωκτισμό

«Δεν καλύπτεται από τη συζήτηση το γεγονός ότι παρατείνατε την σύμβαση που παραπέμπει σε μνημόνιο και αξιολόγηση από τρόικα χωρίς να το περάσετε από τη Βουλή», κατήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τώρα αφού χάσατε το 10,9 δισ. ευρώ τρέχετε να πάρετε πίσω το 1,2 δισ. ευρώ υποστήριξε και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «ήρθε στη Βουλή να ζητήσει τα ρέστα από την αντιπολίτευση» χωρίς να παραθέσει κανένα νέο στοιχείο.

Με ποια σκέψη σας ψήφισαν; Με τη σκέψη ότι η χώρα πέρασε τον κάβο και μπορούσε να δοκιμάσει κάτι άλλο. Δεν ήξερε ότι μπορούν να καταστραφούν τα πάντα σε λίγες εβδομάδες.

«Πήγατε χιλιόμετρα πίσω βαθιά μέσα στο Μνημόνιο, με μόνη προοπτική το Μνημόνιο 3 που δεν θα λέγετε έτσι αλλά 'Νέο Αναπτυξιακό Συμβόλαιο'».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε ένα ασφαλές πλαίσιο για να κινηθεί η χώρα και εσείς το καταστρέψατε παίζοντας ένα ανούσιο παιχνίδι εσωτερικής κατανάλωσης με δραματικές επιπτώσεις για την οικονομία».

«Εκλιπαρείτε για τις δόσεις, αυξάνει ο ELA και το δημόσιο τραβά τη ρευστότητα και διαλύει την οικονομία».

«Είστε σε ταμειακό αδιέξοδο το οποίο έχετε μετατρέψει σε γεωπολιτικό αδιέξοδο. Εχετε περιέλθει σε στρατηγικό εγκλωβισμό. Δεν έχετε εντολή ρήξης ούτε κοινοβουλευτική στήριξη για να προχωρήσετε στην στροφή στο ρεαλισμό», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Σας μάρανε η αντιπολίτευση ενώ δέκα εβδομάδες παίζετε το ίδιο παιχνίδι από διαρκώς χειρότερη θέση.

Δεν μπορείτε να μιλάτε στους δανειστές με μέτρα εφάπαξ αλλά με μέτρα διάρκειας.

Αφησε αιχμές για την κυβέρνηση: Να φέρετε να δούμε ποιοι ωφελήθηκαν από το δεκαήμερο εκπτώσεων και ποιοι θα ωφεληθούν από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί πρόστιμα για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο.

Ζητάτε να σας χειροκροτήσουμε: για να καταστρέψετε τη χώρα ή για να κάνετε την «γυριστή» χωρίς κόστος; Ε όχι, στηρίζουμε την εθνική διαπραγμάτευση αλλά δεν μιλάτε γι' αυτά.

«Στηρίζουμε την εθνική στρατηγική αλλά όχι τον τυχοδιωκτισμό και την αλαζονεία», είπε και ανέφερε ότι η στάση των Γερμανών είχε μεγάλη συμβολή στη δημιουργία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

«Εμείς στηρίζουμε αν συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει μια εθνική στρατηγική, αν αναλάβετε την ευθύνη χωρίς παλινωδίες ή γραμμή τυφλής πρόσκρουσης», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δημοψήφισμα δεν υπάρχει, εκτίμησε. Το μοναδικό ερώτημα θα είναι παραμονή ή όχι από το ευρώ. Ούτε εκλογές μπορούν να γίνουν. «Όλα εδώ πληρώνονται».

Ο κ. Βενιζέλος κατά την δευτερολογία του τόνισε πως οι βουλευτές πρέπει να διαβάσουν το κείμενο της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος. Η επίκληση της συναίνεσης είναι εικονική, είπε.

Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι μας φέρνει σε δύσκολη θέση όταν μας λέει να χτυπήσουμε την ολιγαρχία. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ούτε από αυτό ούτε από το θέμα της αδειοδότησης για ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Τσίπρας δεν μας ενημέρωσε για τίποτα ουσιαστικό σήμερα. Δεν μάθαμε για τις χρηματοδοτικές ανάγκες, τα ταμειακά διαθέσιμα, το χρονοδιάγραμμα.

Σήμερα ήρθαμε εδώ για λόγους εσωκομματικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε τι σημαίνει η φράση έντιμος συμβιβασμός του Αλ. Τσίπρα. Είναι στροφή στο ρεαλισμό, στρατηγικό εγκλωβισμός ή κάτι άλλο, τόνισε. Τίποτα πιο επαναστατικό δεν υπάρχει από την προσχώρηση στην κοινή λογική, ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v