Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Η Λαγκάρντ είχε εποικοδομητική συνομιλία με Τσίπρα

O Aλέξης Τσίπρας δεν ζήτησε από την κυρία Λαγκάρντ να υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Μπιλ Μάρεϊ. Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια, συνεχίζουν τις συνομιλίες με την κυβέρνηση.

ΔΝΤ: Η Λαγκάρντ είχε εποικοδομητική συνομιλία με Τσίπρα

Η Κριστίν Λαγκάρντ είχε μια εποικοδομητική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ.

«Είχαν μια εποικοδομητική συνομιλία που επικεντρώθηκε στα επόμενα βήματα για την προώθηση των συζητήσεων για τα μέτρα σχετικά με το διαρκή στήριξη του ΔΝΤ στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Μάρεϊ σε καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. 

Σε ερώτηση για το αν ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κυρία Λαγκάρντ να υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ ο κ. Μάρεϊ ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

«Η Ελλάδα έχει δημοσίως εκφράσει την βούληση της να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της» σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως τα κλιμάκια του ΔΝΤ βρίσκονται στην Αθήνα και συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Όσον αφορά δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο στελέχη του ΔΝΤ δήλωσαν πως η Ελλάδα είναι ο χειρότερος πελάτης του Ταμείου τα τελευταία 70 χρόνια, ο κ. Μάρεϊ διέψευσε πως έγινε ποτέ τέτοια δήλωση και υποστήριξε πως το πρακτορείο θα έπρεπε να είχε επικοινωνήσει πρώτα με το Ταμείο.

Για την συνομιλία πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με την κ. Λαγκάρντ να τονίζει ότι «στη χώρας σας έχω γίνει διάσημη από τη ‘’λίστα Λαγκάρντ’’», και τον πρωθυπουργό να απαντά «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι.Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v