Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνητικά και μετά τις εκλογές φέρεται να υπέγραψε ο Κατρούγκαλος

Είκοσι δύο εργολαβικά συμφωνητικά φέρεται να έχει υπογράψει ο Γ. Κατρούγκαλος μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Τι εξηγήσεις έδωσε ο ίδιος για το θέμα. Η «εντολή» που έδωσε στο Δικηγορικό Σύλλογο. «Μονόδρομος η παραίτηση» λέει η ΝΔ.

Συμφωνητικά και μετά τις εκλογές φέρεται να υπέγραψε ο Κατρούγκαλος
Στις 27 Ιανουαρίου του 2015 και ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης, ο ίδιος εμφανίζεται να έχει υπογράψει 22 εργολαβικά συμφωνητικά από τα οποία θα λάμβανε αποζημίωση 12%, όπως προκύπτει από τα αρχεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Ωστόσο σύμφωνα με τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Κατρούγκαλος σε τρισέλιδη γραπτή ανακοίνωση πριν από δυο ημέρες, τα συμφωνητικά αυτά αφορούν την δικηγορική εταιρία στην οποία συμμετείχε και από την οποία παραιτήθηκε όταν εξελέγη ευρωβουλευτής.

Μάλιστα ο ίδιος χθες έδωσε εντολή στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας να δώσει στη δημοσιότητα προς κάθε ενδιαφερόμενο μετά από μια απλή αίτηση τα επίμαχα συμφωνητικά.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση που έχει εκδώσει η δικηγορική εταιρία με την οποία συνεργαζόταν ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι όσα συμφωνητικά με την επωνυμία της εταιρίας «Παπακωνσταντίνου, Κατρούγκαλος, Χλέπας και Συνεργάτες» έχουν την υπογραφή Κατρούγκαλου, αυτή είναι εκ παραδρομής.

Καραγκούνης: Μονόδρομος η παραίτηση

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Κατρούγκαλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για υποθέσεις που αναλάμβανε ο κ. Κατρούγκαλος, αφού είχε ορκιστεί υπουργός, η παραίτησή του είναι πλέον μονόδρομος.

ΠΑΣΟΚ: Ο Κατρούγκαλος είναι μόνο η αρχή

Τα στοιχεία που δόθηκαν επισήμως από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για εργολαβικά - συμφωνητικά για υποθέσεις κατά του Δημοσίου που κατέθεσε ο κ Κατρούγκαλος στο ΔΣΑ, μάλιστα μετά την υπουργοποίηση του, είναι συντριπτικά σε βάρος του και σε σχέση με τα όσα υποστήριζε μέχρι σήμερα. Φαίνεται ότι οι έννοιες φιλότιμο και ντροπή για τον κ. Κατρούγκαλο είναι άγνωστες.

Τίθεται όμως μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που αφορά πλέον τον κ, Τσίπρα προσωπικά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η επιμονή της κυβέρνησης να καλύπτει, να υποστηρίζει και να μην αποπέμπει τον κ Κατρούγκαλο, μετακυλύει τις ευθύνες στον κ. Τσίπρα.

Και ο κ. Κατρούγκαλος είναι μόνο η αρχή. Το πελατειακό σύστημα που δημιούργησε ο πάλαι ποτέ αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ για να αναρριχηθεί στην εξουσία, το βρίσκει ήδη μπροστά του.

Παραίτηση ζητά το Ποτάμι

«Το σίριαλ Κατρούγκαλου πρέπει να τελειώσει εδώ. Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές και οι απαντήσεις δεν είναι πειστικές. Η δικαιολογία ότι "τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι" δε μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία. Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να παραιτηθεί σήμερα, πριν αναγκαστεί ο Πρωθυπουργός να τον αποπέμψει αύριο», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v