Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Die Zeit: Αλλαγές στις συντάξεις και στο ΦΠΑ συζητά η ελληνική κυβέρνηση

Ανώνυμες πηγές από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα τοποθετούν στις πιθανές μεταρρυθμίσεις και θέματα που έχουν μεγάλο πολιτικό ρίσκο για την κυβέρνηση.

Die Zeit: Αλλαγές στις συντάξεις και στο ΦΠΑ συζητά η ελληνική κυβέρνηση

Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να σπάσει ταμπού, γράφει σε άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Die Zeit. Σε αυτά συγκαταλέγονται η αύξηση στη φορολογία και των ορίων συνταξιοδότησης. Πηγή της εφημερίδας είναι ανώνυμες δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa).

O πρωθυπουργός, αναφέρει το δημοσίευμα, έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει αυξήσεις σε φόρους ή περικοπές με κοινωνικό κόστος. Όμως ο κίνδυνος εξάντλησης των κρατικών ταμείων ενδέχεται να τον αναγκάσει σε υπαναχωρήσεις. Στις νέες μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στους εταίρους και που θα πρέπει να παρουσιαστούν το αργότερο μέχρι το τέλος του Απριλίου ενδέχεται να συμπεριληφθούν αυξήσεις στον ΦΠΑ για τα τουριστικά νησιά του Αιγαίου, όπως π.χ. η Μύκονος και η Σαντορίνη, αναφέρει το δημοσίευμα. Η κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τους φόρους στον καπνό και στο αλκοόλ.

Οι αναφορές μιλούν επίσης για αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που θα οδηγούν σε αύξηση στα όρια ηλικίας και για πρόωρες συντάξεις στα 62 μόνο για αυτούς που έχουν συμπληρώσει τα 40 έτη εργασίας.

Στα σχέδια συμπεριλαμβάνονται ακόμα και ιδιωτικοποιήσεις κρατικής περιουσίας, σύμφωνα με την die Zeit, προσθέτοντας ότι αυτές στο σύνολο αυτών των μεταρρυθμίσεων θα ήταν σημαντική μεταστροφή της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v