Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΒΚ: Στη σωστή κατεύθυνση ο προληπτικός φόρος 26%

Υπέρ της φορολόγησης 26% επί των συναλλαγών ελληνικών επιχειρήσεων με εταιρίες από κράτη «μη συνεργάσιμα» ή με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς» τάσσεται ο Σύνδεσμος Κλωστοϋφαντουργών, επισημαίνοντας ότι οι ζημίες που προκαλούνται από τις συναλλαγές αυτές είναι μεγάλες.

ΣΕΒΚ: Στη σωστή κατεύθυνση ο προληπτικός φόρος 26%
Η ψήφιση του Νομοσχεδίου για φορολόγηση 26% επί των συναλλαγών ελληνικών επιχειρήσεων με διεθνείς αντισυμβαλλομένους των οποίων η έδρα ευρίσκεται σε κράτη «μη συνεργάσιμα» ή κράτη με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς», είναι προς τη σωστή κατεύθυνση σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ).

Όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, είναι γνωστό ότι οι ζημίες που προκαλούνται από τις συναλλαγές αυτές για τις εγχώριες επιχειρήσεις όπως και για το σύνολο των καταναλωτών είναι μεγάλες, εφόσον οι τιμές, από τις εισαγωγές των προϊόντων αυτών, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση, παραμένουν υψηλές.

Επιπλέον ο ΣΕΒΚ συμπληρώνει ότι είναι γνωστό ότι η φοροδιαφυγή μέσω των τριγωνικών συναλλαγών είναι μεγάλη στα προϊόντα που πωλούνται στην εγχώρια αγορά, τα οποία παρουσιάζουν υψηλές τιμές, ενώ παράλληλα αφήνουν μεγάλα κέρδη στις εν λόγω επιχειρήσεις ενισχύοντας ταυτόχρονα και την ρευστότητά τους.

Για τις δε δαπάνες που παρουσιάζουν οι εν λόγω επιχειρήσεις ότι δημιουργούνται στις χώρες αυτές και υποτίθεται ότι επιβαρύνουν το κόστος των προϊόντων τους, ο ΣΕΒΚ τονίζει ότι είναι ελαστικές και ανεξέλεγκτες.

Καταλήγοντας ο ΣΕΒΚ επισημαίνει ότι η ελληνική κλωστοϋφαντουργία, όπως και άλλες μεταποιητικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στη χώρα, «έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες από τις εισαγωγές από τις εν λόγω χώρες την τελευταία δεκαετία, ενώ είναι γνωστό ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες στη χώρα μας λειτουργούν κάτω από ασφυκτικά δυσμενείς συνθήκες φορολογίας, ρευστότητας και μεγάλων ζημιών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v