Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υπόθεση με το γραφείο Κατρούγκαλου στη Λάρισα

Το γραφείο του υπουργού ανέλαβε υπόθεση προσφυγής κατά του Δημοσίου στη Λάρισα ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα.

Νέα υπόθεση με το γραφείο Κατρούγκαλου στη Λάρισα

Νέα υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το δικηγορικό γραφείου του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου δημοσιοποιεί τοπική ιστοσελίδα, σύμφωνα με τον οποίο το γραφείο ανέλαβε να ασκήσει προσφυγή κατά του Δημοσίου, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος ήταν ήδη υπουργός, στις 12 Φεβρουαρίου του 2015.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το larissanet.gr, ο Δήμος Λάρισας έδωσε στο γραφείο του υπουργού («Κατρούγκαλος και Συνεργάτες - Δικηγόροι, Νομικοί Σύμβουλοι») εντολή να ασκήσει προσφυγή ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου 2014.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο του 2014, όταν εξελέγη δηλαδή Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε τη δικηγορική του δραστηριότητα.

 

Με την απόφαση, είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου. 

 


Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».

Όπως αναφέρει το larissanet, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.

ΝΔ: Η κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως τον Κατρούγκαλο

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Κατρούγκαλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κάθε ώρα που περνάει βγαίνουν νέες αποκαλύψεις όπου φαίνεται ότι το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου, αναλάμβανε υποθέσεις εναντίον του δημοσίου, ακόμα και ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει να τον κρατά. Και μάλιστα καλεί τα κόμματα να αποσύρουν τις δηλώσεις τους!
Αντί να κάνει μαθήματα ηθικής, οφείλει η ίδια να αποσύρει αμέσως τον κ. Κατρούγκαλο.

Τι απαντά ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Αναφορικά με την υπόθεση αυτή της Λάρισας, ο κύριος Κατρούγκαλος απαντά ότι δεν κατατέθηκε στο γραφείο του, καθώς η λειτουργία του είχε ανασταλεί, αλλά σε πρώην συνεργάτη του.

Συγκεκριμένα, επισήμως, η ημερομηνία αναστολής των εργασιών του γραφείου του κυρίου Κατρούγκαλου είναι η 17η Φεβρουαρίου. Η αίτηση για την υπόθεση από το δήμο Λάρισας έχει ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου, και γι΄αυτό αναφέρεται προς το γραφείο, ισχυρίζεται ο υπουργός, που επιμένει πως πρόκειται για τυπικό θέμα ημερομηνιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v