Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαββαϊδου: Ρεαλιστικοί οι στόχοι για την εισπραξιμότητα φόρων

Ο απολογισμός του έργου της Γ.Γ.Δ.Ε. το 2014 θα κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή. Η γενική γραμματέας εκτιμά ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι για το 2015.

Σαββαϊδου: Ρεαλιστικοί οι στόχοι για την εισπραξιμότητα φόρων

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Φορολογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, παρουσιάσθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έτους 2015 στους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών της Βόρειας Ελλάδος.

Κατά την ομιλία της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τις ιδιαίτερες προσπάθειες που κατέβαλαν κατά την προηγούμενη χρονιά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τόνισε τη σημασία επίτευξης των στρατηγικών στόχων και δράσεων της Γ.Γ.Δ.Ε. για το 2015.

Έμφαση δόθηκε στις δράσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της είσπραξης των δημοσίων εσόδων, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Ενδεικτικά έγινε αναφορά στο Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και στην επέκτασή του σε δανειακές συναλλαγές και χρηματιστηριακά προϊόντα, στη συγκέντρωση όλων των διαθέσιμων στοιχείων και πληροφοριών στο προφίλ φορολογούμενου στο Elenxis και στην αξιοποίησή αυτών από τον ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου ανέφερε επίσης ότι ο απολογισμός του έργου της Γ.Γ.Δ.Ε. το 2014 θα κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή ενώ, για το τρέχον έτος, έχουν τεθεί φιλόδοξοι μεν, αλλά ρεαλιστικοί στόχοι, με βασική επιδίωξη την αύξηση της εισπραξιμότητας και όχι απλώς της βεβαίωσης φόρων.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικής Διοίκησης παρουσίασε αναλυτικά τις προτεραιότητες για το 2015, καθώς και τους στόχους και τις δράσεις με τις οποίες θα υλοποιηθούν. Εισηγήσεις έγιναν και από τους Προϊσταμένους της Φορολογικής και Τελωνειακής Περιφέρειας καθώς και από τον Προϊστάμενο της Χημικής Υπηρεσίας Μακεδονίας-Θράκης.

Η Γ.Γ.Δ.Ε. ανακοίνωσε τη δημιουργία το επόμενο διάστημα στη Βόρειο Ελλάδα Αυτοτελούς Γραφείου Υποστήριξης Επενδύσεων και Επιχειρηματικότητας, αντίστοιχο με αυτό που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v