Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από τον όμιλο Inditex το 2015

Στην προσθήκη 12 νέων καταστημάτων και στην ανακαίνιση υφιστάμενων προχωρά ο ισπανικός πολυεθνικός όμιλος στην Ελλάδα. Ανοδικά οι πωλήσεις το περσινό έτος και για τις επτά αλυσίδες που ελέγχει στη χώρα.

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από τον όμιλο Inditex το 2015

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, ένα μόλις χρόνο μετά την ίδρυση ηλεκτρονικού καταστήματος για την ναυαρχίδα-αλυσίδα Zara, υλοποιεί το 2015 ο ισπανικός πολυεθνικός όμιλος ένδυσης Inditex.

Ο όμιλος, που ελέγχει συνολικά επτά αλυσίδες ένδυσης και η λιανική παρουσία του στην Ελλάδα ξεπερνά τα 160 καταστήματα, εγκαινίασε τον Φεβρουάριο τρία νέα σημεία στο εμπορικό κέντρο του ομίλου Βιοχάλκο στον Κηφισό, το River West.

Πρόκειται για καταστήματα των αλυσίδων Bershka, Stradivarius και Pull & Bear.

Στο σχεδιασμό ωστόσο της ελληνικής θυγατρικής περιλαμβάνεται η προσθήκη ακόμη εννέα νέων σημείων αλλά και η ανακαίνιση υφιστάμενων εντός της χρήσης του 2015. Συγκεκριμένα, ο όμιλος σκοπεύει να ενισχύσει με δυο ακόμη σημεία την αλυσίδα Pull&Bear, με ένα την αλυσίδα Bershka, με πέντε σημεία την Stradivarius και με ένα σημείο την αλυσίδα Oysho.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο συμπληρώθηκε ένας χρόνος λειτουργίας του διαδικτυακού καταστήματος Zara, το οποίο ελέγχεται απευθείας από τον μητρικό όμιλο, και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κινείται με ρυθμούς που ξεπερνούν τις αρχικές προβλέψεις.

Εξίσου, θετικές ωστόσο είναι και οι επιδόσεις των φυσικών δικτύων του ομίλου στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στη χρήση που έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2015, και τα επτά λιανικά concepts του ομίλου έκλεισαν με αύξηση μεγεθών έναντι της προηγούμενης χρήσης. Η τάση μάλιστα διατηρείται και στους πρώτους μήνες της νέας χρήσης του 2015 με τον όμιλο Inditex να επιτυγχάνει αύξηση πωλήσεων.

Στη χρήση του 2013, τα ελληνικά παραρτήματα του ομίλου είχαν παρουσιάσει στο σύνολο τους θετικά αποτελέσματα και επάνοδο στην κερδοφορία, μετά από μια τριετία όπου η κρίση και η αναδιάρθρωση της λειτουργίας του είχαν επηρεάσει τις οικονομικές επιδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v