Διάλογος για λιμάνια με... άρωμα πανεπιστημιακό

Διάλογος για το μέλλον των δύο μεγάλων λιμένων της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με άρωμα πανεπιστημιακό εγκαινιάσθηκε σήμερα, σε μια προσπάθεια να διατυπωθούν απόψεις και σε επιστημονικό επίπεδο. Ωστόσο τόσο η ΟΜΥΛΕ όσο και οι λιμενεργάτες αποχώρησαν από το διάλογο.

Διάλογος για λιμάνια με... άρωμα πανεπιστημιακό
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Διάλογος για το μέλλον των δύο μεγάλων λιμένων της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με άρωμα πανεπιστημιακό εγκαινιάσθηκε σήμερα, σε μια προσπάθεια να διατυπωθούν απόψεις και σε επιστημονικό επίπεδο.

Ωστόσο, η πρωτοβουλία προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών της ΟΜΥΛΕ και των λιμενεργατών, οι οποίοι αποχώρησαν από το διάλογο, χωρίς όμως ουσιαστικά επιχειρήματα.

Είναι άγνωστο, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, αν θα συμμετάσχουν στην αυριανή συνάντηση στην οποία θα πάρουν μέρος και πάλι οι πανεπιστημιακοί που εκπόνησαν τις δύο μελέτες για την ανάπτυξη των ΣΕΜΠΟ για λογαριασμό του ΟΛΠ, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και για την ΟΜΥΛΕ το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

Το απόγευμα, με πρωτοβουλία του ΟΛΠ, έγινε συνάντηση μόνον με τους συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ προκειμένου να καμφθεί η αρνητική στάση τους, που φαίνεται να τορπιλίζει το διάλογο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση πρόθεση τόσο του ΥΕΝ όσο και των διοικήσεων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είναι να συνεχισθεί ο διάλογος, έστω κι αν σε αυτή τη φάση δεν έχει αλλάξει η πρόθεση της κυβέρνησης να μην προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση των ΣΕΜΠΟ πριν από τις εκλογές.

Πηγή καλά ενημερωμένη έλεγε στο euro2day, ότι ανεξάρτητα με αυτό ”δίδεται μια ευκαιρία να συζητηθούν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους και υπό αυτήν την έννοια δεν θα πρέπει να απεμποληθεί”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v