Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα με μισθούς-συντάξεις

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα, ξεκαθαρίζουν κύκλοι του Μαξίμου. Οχι σε νέα υφεσιακά μέτρα. Ξέραμε τα προβλήματα και το πόσο πλαστό ήταν το success story Σαμαρά, υπογραμμίζουν. Δεν υπάρχει θέμα Βαρουφάκη.

Κυβέρνηση: Κανένα πρόβλημα με μισθούς-συντάξεις

Δεν θα ληφθούν νέα υφεσιακά μέτρα ενώ η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχετικούς κινδύνους τον Απρίλιο. 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση στον ενάμιση μήνα της θητείας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία δύσκολη κατάσταση που κληρονόμησε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Σε όλους ήταν γνωστό το πόσο πλαστό ήταν το "success story" περί τέλους των Μνημονίων, εξόδου στις αγορές κι άλλα φληναφήματα.

Προσθέτουν πως «αυτό που η Κυβέρνηση μπορεί με απόλυτη σιγουριά να διαβεβαιώσει την κοινωνία είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά.

Επίσης, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα για να συνεχιστεί ο παραλογισμός της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά».

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση έχει και σχέδιο και λαμβάνει πρωτοβουλίες που θα τονώσουν τη ρευστότητα του Δημοσίου (Ν/Σ για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και θα δώσουν ανάσα σε μία οικονομία και σε μία κοινωνία που δεν μπορεί να σφίξει άλλο το ζωνάρι.

«Μήνες πριν τις εκλογές είχαν ξεκινήσει οι καταστροφολογικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα με κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Ενάμιση μήνα διαψεύδουμε στην πράξη αυτά τα σενάρια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στη λαϊκή εντολή που έχουμε λάβει», καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Οι ίδιες πηγές, σχολιάζοντας δημοσιεύματα σε σχέση με τη σημερινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου και την απουσία του υπουργού οικονομικών, τονίζουν ότι «κάποιοι κάνουν την επιθυμία τους είδηση».

Όπως τονίζουν, η απάντηση στο «γιατί δεν λαμβάνει μέρος στη συνάντηση κρίσης ο Γ. Βαρουφάκης» είναι ότι:

α. Δεν υπήρξε ποτέ «συνάντηση κρίσης» και

β. Ο υπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό.

Ρωμανιάς: Κανονικά τον Απρίλιο οι συντάξεις του Μετοχικού Ταμείου 

Νωρίτερα σήμερα, ο γ.γ. κοινωνικών ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιάς υπογράμμισε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ότι οι συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικά.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Ελενας Παναρίτη σχετικά με αίτημα των δανειστών να μην πληρωθούν συντάξεις και μισθοί για 1-2 μήνες, ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων τόνισε πως η κ. Παναρίτη διευκρίνισε ότι αυτό έγινε την περίοδο του 2014.

«Η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη και οι συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικά», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «το θέμα είναι τι θα γίνει μετά από 5-10 χρόνια. Το σύστημα το πήραμε παραλυμένο. Υπάρχει ανάγκη ανάτασης των δημοσίων ταμείων».

Ο γενικός γραμματέας διαβεβαίωσε ότι τον Απρίλιο οι συντάξεις του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων θα πληρωθούν κανονικά, ενώ «από το Μάιο βλέπουμε».

Σε δηλώσεις του πρώην υπουργός εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι το έλλειμμα του Ταμείου υπερβαίνει τα 220 εκατ. ευρώ και ότι οι μειώσεις στις συμπληρωματικές συντάξεις αφορούν περίπου σε 270 χιλιάδες συνταξιούχους Δημόσιους Υπαλλήλους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v