Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποστάσεις Παναγόπουλου από τις δηλώσεις Ρωμανιά

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σε ημερίδα για τις διακρίσεις στην εργασία, κάλεσε όποιον έχει στοιχεία για νοθευμένες μελέτες να τα πάει στην Δικαιοσύνη. Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι, υπογράμμισε.

Αποστάσεις Παναγόπουλου από τις δηλώσεις Ρωμανιά

Αποστάσεις τόσο από τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης για τις "νοθευμένες μελέτες" όσο και για την τοποθέτηση των διαθεσίμων των ταμείων σε κρατικά ρέπος, κράτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, σε ημερίδα για τις διακρίσεις στην εργασία, κάλεσε όποιον έχει στοιχεία για νοθευμένες μελέτες να τα πάει στην Δικαιοσύνη

"Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι τηλεπαιχνίδι" δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα . Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΓΣΕΕ, οι περικοπές των συντάξεων ήταν το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και έγιναν χωρίς αναλογιστικές μελέτες.

Όσο για την τοποθέτηση των ρευστών διαθεσίμων των ταμείων σε ρέπος, ο κ. Παναγόπουλος εμφανίστηκε επιφυλακτικός, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "συμφέρουσες λύσεις έχουμε δει κατ' επανάληψη να γίνονται συμφέρουσες ανατροπές".

Εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων, ζήτησαν νομοθετική ρύθμιση που να καλύπτει την όλη διαδικασία.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χ. Κυριαζής, μιλώντας στην ημερίδα τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του κοινωνικού διαλόγου πέραν των συλλογικών συμβάσεων. «Πάγια θέση του ΣΕΒ είναι ότι το περιεχόμενο του κοινωνικού διαλόγου δεν πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει με τη διαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας» ανέφερε ο κ. Κυριαζής και πρόσθεσε ότι «στη σημερινή συγκυρία, οι κοινωνικοί εταίροι, ενεργητικά και από κοινού, μπορούν και πρέπει να συνδιαμορφώσουν πολιτικές που θα οδηγήσουν σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, με στόχο την ανάκτηση των χαμένων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των εισοδημάτων με τρόπο διατηρήσιμο. Αυτό προϋποθέτει την εμπέδωση μιας κουλτούρας συνεννόησης και αλληλοσεβασμού, μια διάθεση για ισορροπημένους συμβιβασμούς και τολμηρές υπερβάσεις, και στη διαδικασία αυτή έχουμε πλέον την εποικοδομητική συνεργασία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO)».

Να σημειωθεί ότι, η ημερίδα συγκαταλέγεται στις κοινές δράσεις των θεσμικών κοινωνικών εταίρων, όπως έχει συμφωνηθεί στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2014, για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την ενδυνάμωση της αποτελεσματικής συμμετοχής τους στον Κοινωνικό Διάλογο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v