Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή αύξηση του ELA αποφάσισε η ΕΚΤ

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας από την Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες αύξησε το όριο του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ. Στα 3,5 δισ. ευρώ υπολογίζεται το περιθώριο των τραπεζών με τα νέα δεδομένα.

Μικρή αύξηση του ELA αποφάσισε η ΕΚΤ

Σε αύξηση του ορίου για τον ELA προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Κατά τις συγκεκριμένες πηγές η ΕΚΤ έδωσε διεύρυνση του ορίου κατά 600 εκατ. ευρώ, ποσό ανάλογο με αυτό που παραχώρησε και στην προηγούμενη συνεδρίαση στη Λευκωσία (500 εκατ. ευρώ).

Με τη νέα αύξηση, το όριο για τη χρήση του ELA ανέρχεται περίπου στα 69,6 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ένα περιθώριο της τάξης των 3,5 δισ. καθώς δεν έγινε χρήση του ποσού που είχε εγκριθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. 

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα προκειμένου να εξετάζει το ζήτημα.

ΤτΕ: Στα €65,54 δισ. εκτινάχθηκε η χρηματοδότηση από ELA

H χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σημείωσε μεγάλη πτώση τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ άλμα σημείωσε ο δανεισμός από τον ELA.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η έκτακτη χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) εκτινάχτηκε στα 65,54 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο από 5,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ υποχώρησε 53% στα 38,61 δισ. ευρώ από 82,24 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v