Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας, λέει η Αριστερή Πλατφόρμα

«Απαιτούν εδώ και τώρα υποταγή και προειδοποιούν: καμία εκταμίευση χωρίς μεταρρυθμίσεις-απορρυθμίσεις», γράφει το iskra.gr. «Οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς», τονίζει.

Σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας, λέει η Αριστερή Πλατφόρμα

Ένα άρθρο στην ιστοσελίδα iskra που αντανακλά απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας βάζει στο στόχαστρο τη συμφωνία στο Eurogroup για έναρξη των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

«Απαιτούν εδώ και τώρα υποταγή και προειδοποιούν: καμία εκταμίευση χωρίς μεταρρυθμίσεις-απορρυθμίσεις», γράφει και συμπληρώνει πως «μονόδρομος για την Ελλάδα είναι η ανυπακοή και η ρήξη».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «στη συνεδρίαση του Eurogroup, οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεομνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων.

Παράλληλα, απαιτούν σε κάθε περίπτωση να μην ακυρωθούν οι «μεταρρυθμίσεις» - απορρυθμίσεις που προώθησαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβέρνησης των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων.

Την ίδια ώρα, οι «νεοαποικιοκράτες» των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν μονομερείς ενέργειες, δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v