Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Η Αθήνα να αφήσει τις μονομερείς αλλαγές

Να σταματήσουν οι μονομερείς κινήσεις που δεν έχουν συμφωνηθεί με την «τρόικα» ζητά ο Σόιμπλε. Λίγα έγιναν σε επίπεδο εφαρμογής μεταρρυθμίσεων, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup. Για πίεση χρόνου μιλά ο Μοσκοβισί.

Σόιμπλε: Η Αθήνα να αφήσει τις μονομερείς αλλαγές

«Όπως είπαμε θα στηρίξουμε την Ελλάδα αν συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων», υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup προσερχόμενος στη συνεδρίαση. Χάνουμε πολύ χρόνο και πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα.

Είμαι πολιτικά πολύ αρνητικός σε συζητήσεις για Grexit. Δεν βοηθούν, σημείωσε. «Λίγα έγιναν σε επίπεδο περαιτέρω συζητήσεων και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων».

«Η επιστολή Βαρουφάκη ήταν χρήσιμη και την έστειλα στους θεσμούς. Εχουμε χάσει πάνω από δύο εβδομάδες και οι συζητήσεις δεν έχουν ξεκινήσει. Πρέπει να σταματήσουμε να χάνουμε χρόνο. Αυτό είναι το μήνυμά μου σήμερα».

Σόιμπλε: Η Ελλάδα να αφήσει τις μονομερείς ενέργειες

Η συζήτησή μας αφορά την κατάσταση και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού. Οσον αφορά τα υπόλοιπα έχουν συζητηθεί στο προηγούμενο Eurogroup, αλλά τις τελευταίες ημέρες δεν έγιναν πολλά πράγματα. Συζητάμε για τα δεδομένα της Ελλάδας, είπε ο Β. Σόιμπλε. Οι Ελληνες θα πρέπει να εφαρμόσουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί και θα πρέπει να αφήσουν τις μονομερείς αλλαγές που δεν έχουν συμφωνήσει με την τρόικα.

«Στην Ευρώπη έχουμε ελευθερία λόγου, αλλά σε αυτή τη συνεδρίαση δεν θα αποφασίσουμε για δημοψήφισμα», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Να σημειωθεί ότι την λέξη «τρόικα» επέλεξε να χρησιμοποιήσει και ο ισπανός υπουργός Οικονομικών καθώς και άλλοι συναδελφοί του προσερχόμενοι στην συνάντηση.

Μοσκοβισί: Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις νομοθετήματα

Δεν θα συζητήσουμε τεχνικές λεπτομέρειες στο Eurogroup, ξεκαθάρισε ο Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

«Δεν μιλώ για τρόικα, μιλώ για τους θεσμούς» ξεκαθάρισε αναφερόμενος στο ποιοι θα κάνουν την αξιολόγηση της οικονομίας αλλά και όσων συμφωνηθούν.

Δεν θέλουμε να πάμε κόντρα στην πολιτική θέληση της Αθήνας. Στάθηκε στην ανάγκη να γίνει πολλή δουλειά για την Ελλάδα καθώς το βασικό βήμα είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο προηγούμενο Eurogroup. Όπως είπε αυτές πρέπει να γίνουν νομοθετήματα, γεγονός απαιτεί προσεκτική δουλειά και τεχνική προετοιμασία.

Πρέπει να χτίσουμε την εμπιστοσύνη και αυτή η εμπιστοσύνη περνά μέσα και από την τεχνική δουλειά. Αλλωστε κοινός στόχος είναι να βελτιωθεί η ελληνική οικονομία και να υπάρξουν νέες δουλειές.

Iρλανδός ΥΠΟΙΚ: Το Eurogroup δεν ασχολείται με τεχνικές λεπτομέρειες

Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει ένα μέρος των δεσμεύσεών της για να λάβει ένα τμήμα της δόσης, δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν.

Ο ίδιος τόνισε κατά την άφιξή του στο Eurogroup πως δεν είναι δουλειά των υπουργών Οικονομικών να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες των προτάσεων, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις πρέπει να μεταφερθούν σε τεχνικό επίπεδο.

Ντε Γκουίντος: Προχωράμε πολύ αργά

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως δεν αναμένει σήμερα να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις,

Ο ίδιος προειδοποίησε πως η τεχνική δουλειά θα έπρεπε να είχε ήδη αρχίσει και ότι τα πράγματα εξελίσσονται πολύ αργά.

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις

Είμαι της άποψης πως πρέπει να μιλάμε λιγότερο και να κάνουμε περισσότερα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Pierre Gramegna.

Είναι προτιμότερο να υπάρξουν γρήγορες κινήσεις. Είμαστε σε μια φάση που πρέπει να δράσουμε, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v