Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές ανάσες στην κυβέρνηση από τα φοροέσοδα Φεβρουαρίου

Μια ευχάριστη έκπληξη παρουσιάζει η είσπραξη φόρων το Φεβρουάριο. Στο ταμείο της Εφορίας μπήκαν 3,425 δισ. ευρώ, ποσό αντίστοιχο του περσινού μήνα. Παραμένει ωστόσο στο 1 δισ. ευρώ η υστέρηση διμήνου.

Μικρές ανάσες στην κυβέρνηση από τα φοροέσοδα Φεβρουαρίου

Κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις, τα έσοδα του προϋπολογισμού το Φεβρουάριο, δεν πήγαν και τόσο άσχημα.

Η υστέρηση παραμένει αλλά διατηρήθηκε στα επίπεδα του Ιανουαρίου, κοντά στο 1 δισ. ευρώ, κάνοντας ορισμένες πηγές να εκτιμούν ότι «το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει».

Τα αποτελέσματα σίγουρα δεν είναι για πανηγυρισμούς. Το πρώτο δίμηνο του έτους, ο προϋπολογισμός προέβλεπε τακτικά φορολογικά έσοδα 8,487 δισ. ευρώ. Τελικά διαμορφώθηκαν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε 7,494 δισ. ευρώ.

Στο δίμηνο, τα καθαρά έσοδα από 7,834 δισ. ευρώ πέρυσι διαμορφώθηκαν σε 6,886 δισ. ευρώ φέτος, ενώ οι επιστροφές φόρων από 497,2 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν σε 607,8 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, όπως προαναφέρθηκε τα φορολογικά έσοδα ανήλθαν σε 7,494 δισ. ευρώ από 8,331 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Επιμέρους, όμως, τον Φεβρουάριο τα καθαρά φορολογικά έσοδα ανήλθαν σε 3,425 δισ. ευρώ από 3,419 δισ. ευρώ τον περυσινό Φεβρουάριο και οι επιστροφές φόρων σε 251 εκατ. ευρώ από 202 εκατ. ευρώ πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v