Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλεδιάσκεψη Βαρουφάκη με τους εταίρους

Η επικοινωνία έγινε με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις αλλά και το χρηματοδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο υπουργός ωστόσο διέψευσε οποιαδήποτε επικοινωνία σήμερα με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Τηλεδιάσκεψη Βαρουφάκη με τους εταίρους

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών, Ρίσι Γκογιάλ από το ΔΝΤ, Ντέκλαν Κοστέλο από την Ε.Ε. και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ είχε σήμερα το ΥΠΟΙΚ. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι απο ελληνικής πλευράς ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, ήταν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας το επόμενο διάστημα αλλά και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εφεξής στη σχέση της Ελλάδας με τους θεσμούς.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση της λίστας μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, όπως συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup.

Σε ανακοίνωσή του, πάντως. ο υπουργός διέψευσε την τηλεδιάσκεψη, σημειώνοντας: «Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είχε σήμερα οποιαδήποτε επικοινωνία με εκπροσώπους των θεσμών»

Σημειώνεται ότι όπως είπε χθες ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Star, την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup, θα παρουσιάσει δέσμη έξι μεταρρυθμίσεων. Η δέσμη μεταρρυθμίσεων της Δευτέρας είχε συζητηθεί νωρίτερα σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, υπό τον Γ. Δραγασάκη, ενώ είχε προηγηθεί δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ με την οποία ο πρόεδρος του συμβουλίου άφηνε «παράθυρο» να δοθεί μέρος της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ ακόμα και εντός του Μαρτίου αν η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάσει ουσιαστικές και άμεσα εφαρμόσιμες μεταρρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v