Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT: Πράσινο φως από Βρυξέλλες στη λίστα Βαρουφάκη

Δημοσίευμα των Financial Times, αποκαλύπτει πως η Κομισιόν συμφωνεί με το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος ΔΝΤ και ΕΚΤ, αν και υπάρχουν "κρίσιμες σημειώσεις" από το Ταμείο. Τι αποκαλύπτουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

FT: Πράσινο φως από Βρυξέλλες στη λίστα Βαρουφάκη

"Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας είναι «επαρκώς εκτενές» και πως θα πρέπει να εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, στο πλέον ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Αθήνα θα εξασφαλίσει την επέκταση της δανειακής της σύμβασης" αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επικαλείται η εφημερίδα, η λίστα των μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει "σημαντικές αλλαγές από το πιο ασαφές περίγραμμα που είχε συζητηθεί το σαββατοκύριακο".

«Κατά την άποψη της Κομισιόν, αυτή η λίστα είναι επαρκώς εκτενής για να αποτελέσει βάσιμο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως ζητήθηκε από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup» δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους και συμπλήρωσε: «Έχουμε ενθαρρυνθεί σημαντικά από την ισχυρή δέσμευση για πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».

Έτερος αξιωματούχος της Κομισιόν δήλωσε στους Financial Times πως Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκονται «στο ίδιο μήκος κύματος» αν και συμπλήρωσε πως το ΔΝΤ «έχει κάποιες κρίσιμες σημειώσεις» αναφορικά με τη λίστα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v